27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proteste spontane la primariile din judet

- Advertisement -
Spre exemplu, zeci de functionari publici de la Caracal au iesit in fata Biroului de Taxe si Impozite, insa proteste spontane au fost organizate si de angajatii primariilor din orasele Bals, Potcoava, Scornicesti, comuna Plesoiu, dar si din alte localitati rurale din judet. Formele de protest au fost diferite, de la purtarea de banderole pana la intreruperea lucrului si iesirea in strada.
Am fost in mijlocul oamenilor care m-au chemat, pentru a fi alaturi de ei. Unii functionari publici au organizat proteste spontane chiar de ieri (n.red. – marti), iar aici vorbim de angajatii primariilor din Bals, Scornicesti, Caracal, Potcoava si Plesoiu. Au mai fost organizate proteste spontane si la alte primarii din judet, dar cu reprezentantii celor pe care le-am mentionat am reusit sa vorbesc eu astazi (n.red. – miercuri). Dupa cate mi-au spus mie, oamenii si-au pus banderole – greva de tip japonez, au intrerupt lucrul si au iesit in fata institutiilor. Au vrut sa traga un semnal de alarma ca nu sunt de acord cu acest proiect de lege, care pur si simplu ii exclude. Nu au o grila de salarizare si ei, si este o incertitudine totala in ceea ce priveste viitorul lor. Au avut mari sperante de la aceasta lege, au crezut ca se vor regla lucrurile in sistem, dar se pare ca incertitudinea va plana in continuare, a precizat Octavian Chelemen, presedintele Sindicatului din Administratia Publica Consilium Olt.
Liderul de sindicat nu a putut spune daca aceste proteste spontane vor continua si in perioada urmatoare, iar despre o posibila greva generala a precizat ca o astfel de decizie le apartine doar functionarilor din primarii.
Este posibil orice in continuare. Ceea ce le transmitem noi este ca ii vom sustine de fiecare data, pentru ca le intelegem problemele. De foarte mult timp functionarii din primarii ne tot suna si ne spun de acest aspect al salariului, ca nu se regasesc, au tot sperat ca se va modifica proiectul de lege si va exista o grila si pentru ei. Noi am facut demersuri si la Camera Deputatilor, si vom face in continuare. Am propus amendamente, prin intermediul federatiei din care facem parte – Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual <>, dar si impreuna cu celelalte federatii sindicale reprezentative la nivel national, insa se pare ca nu am fost luati in seama. Oamenii nu sunt multumiti de ceea ce se intampla, le este teama ca nu vor mai putea nici credite sa-si ia. Decizia de a face o greva generala este numai a lor, eu nu stiu si nu pot sa va dau un raspuns in acest sens, a adaugat Chelemen.

Salariile vor fi stabilite de consiliile locale

Potrivit aceleiasi surse, pe langa faptul ca in viitoarea lege a salarizarii nu exista o grila si pentru ei, salariile functionarilor din primarii ar urma sa fie stabilite de consiliile locale.
Functionarii din primarii se simt niste functionari de mana a doua, oricum si inainte cei din administratia publica locala au fost tratati diferentiat fata de celelalte categorii de functionari publici. Consiliile vor fi cele care le vor stabili salariile si practic, la nivelul judetului Olt, daca este sa o luam asa, ca sunt 112 consiliile locale si cu Consiliul Judetean, vor fi 113 grile de salarizare. Adica, un functionar care are acelasi grad, aceeasi functie, aceeasi vechime, poate sa aiba un salariu la Slatina, unul la Bals, unul la Caracal, altul la Potcoava, altul la Scornicesti si tot asa, a conchis presedintele Sindicatului Consilium Olt.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți