22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina redevine Orasul Copiilor

- Advertisement -
Organizat de Primaria municipiului Slatina si Consiliul Local Slatina, evenimentul Slatina – Orasul Copiilor are drept scop angrenarea copiilor cu varste intre 3 si 14 ani in diverse activitati cultural-educative si sportive. intre orele 9.00 – 14.00, pe Esplanada din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, copiii vor avea parte de o serie de surprize si foarte multe premii. Pentru cei carora le plac provocarile au fost pregatite Pasapoarte de Copilarie.
Am pregatit copiilor-participanti o serie de Ateliere interactive pe care ei va trebui sa le parcurga pentru a primi la final o stampila pe Pasaportul de Copilarie:
Atelierul nr. 1: Fii spontan! (jocuri interactive, improvizatie);
Atelierul nr. 2: Fii creativ! (pictura pe bloc de desen, pictura pe figurine de gips, creare felicitari, pictat baloane);
Atelierul nr. 3: Fii copil! – Jocurile copilariei (sotron, coarda elastica, desene pe asfalt, Omul negru a venit);
Atelierul nr. 4: Fii in lumea virtuala! (jocuri virtuale, ochelari 3D, scooter electric);
Atelierul nr. 5: Fii sportiv! (tragere cu arcul, pistol cu bile – airsoft, aruncarea la cos de baschet, badminton).
Zona de Ateliere si traseele de urmat vor fi marcate pe harta inserata in interiorul Pasaportului de Copilarie pe care fiecare copil participant il va primi la intrarea in concurs, precizeaza reprezentantii Primariei Slatina.
inscrierea participantilor se va face in ziua evenimentului – joi 1 Iunie, la fata locului – pe Esplanada, in cadrul a puncte de informare, pe baza datelor personale si a semnaturii tutorelui legal sau a reprezentantului (insotitorului).
Evenimentul se va desfasura pornind de la un atelier – la alegerea participantului, acesta trebuind sa treaca pe la toate cele 5 ateliere, in ordinea dorita de acesta. Dupa parcurgerea fiecarui atelier de pe traseu, unde copilul-participant va trebui sa ia parte macar la o activitate distractiva din cadrul atelierului respectiv, acesta va primi o stampila pe Pasaportul de Copilarie si va merge la urmatorul atelier.
in momentul in care pe Pasaportul de Copilarie vor figura stampile de la toate cele 5 ateliere, participantul va merge la Punctul final – cabina FOTO BOOTH. Aici, participantul se va fotografia cu personaje celebre din lumea desenelor animate, va primi diverse accesorii hazlii care sa ii ramana ca amintire de la acest eveniment si va primi, totodata, o fotografie cu magnet, precum si ultima stampila pe Pasaportul de Copilarie.
Dupa ce participantul va detine pe Pasaport si cea de-a sasea stampila, el va merge la punctul in care sunt amenajate tombolele pentru a se inscrie la extragerea cu premii. La acest punct el va prezenta Pasaportul, completat cu datele personale si de contact in rubricile destinate acestui scop, precum si semnatura insotitorului. Se va decupa partea perforata care contine seria Pasaportului de Copilarie, numele, prenumele tutorelui sau reprezentantului (insotitorului) si semnatura, acestea fiind apoi introduse in urna pe care se gaseste trecuta categoria de varsta a copilului-participant.
Premiile vor fi acordate in urma extragerii din urne a tichetelor, pe categorii de varsta: intre 3-4 ani; intre 5-6 ani; intre 7-9 ani; intre 10-14 ani; Premii de participare si Marele Premiu.
Premiile ce se vor acorda in cadrul evenimentului din 1 Iunie vor fi expuse in fata scenei: 6 triciclete, 6 trotinete, 6 biciclete, 12 perechi role, 6 buc. skateboard, 6 seturi palete badminton, 5 buc. mingi baschet, 6 buc palete tenis de camp, 5 buc. mingi fotbal, 5 buc. rucsac, 6 buc. ghiozdan complet echipat, 10 buc. penar complet dotat, 5 buc. carti de colorat, 5 seturi culori, 3 buc. figurine (papusi), 3 buc. masini, 5 buc. joc Micul artist – Mesterul Olar, 5 buc. joc Atelierul de creatie, 25 buc. caiet matematica, 25 buc. caiet dictando, 5 buc. puzzle x 500 piese.
Extragerea castigatorilor se va face de catre mai multi participanti alesi aleatoriu din public. Participantii declarati castigatori in urma extragerii tichetelor din urne vor fi invitati pe scena unde le va fi inmanat premiul, iar tutorele legal sau reprezentantul (insotitorul) va semna de primire in Tabelul cu premii acordate, care va fi pus la dispozitie de catre organizator. Persoanele declarate castigatoare care, in momentul anuntarii si inmanarii premiilor, nu vor fi prezente la locul de desfasurare a evenimentului, vor fi instiintate de catre organizator pentru a se prezenta ulterior sa isi ridice premiul.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți