14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Bani pentru biserici

- Advertisement -
Cei mai multi bani, respectiv 92.500 de lei, ajung la Asezamantul Buna Vestire din Gradinari, unde functioneaza si o scoala de fete. Cate 7.000 de lei au fost alocati pentru Manastirea Caluiu din Calui, Manastirea Mainesti din Bals si Manastirea Streharet din Slatina. Parohia Sf. Pantelimon din Slatina primeste 3.900 de lei, Parohia Leleasca – 2.700 de lei, Parohia Poboru I – 2.600 de lei, iar cea mai mica suma, respectiv 1.800 de lei, a fost alocata Parohiei Blaj – Voineasa. Restul unitatilor de cult le-au fost alocati cate 4.500 de lei.
Potrivit prevederilor legale invocate in ghidul solicitantului, sumele sunt alocate pentru completarea veniturilor proprii ale unitatilor de cult destinate:
-intretinerii si functionarii unitatilor de cult fara venituri sau cu venituri mici;
-construirii, in conditiile aprobarii documetantiilor tehnico-economice potrivit reglementarilor in vigoare, precum si repararii lacasurilor de cult;
-conservarii si intretinerii bunurilor de patrimoniu apartinand cultelor religioase;
-desfasurarii unor activitati de asistenta sociala si medicala ale unitatilor de cult;
-amenajarii si intretinerii muzeelor cultural-religioase;
-construirii, amenajarii si repararii cladirilor avand destinatia de asezaminte de asistenta sociala si medicala ale unitatilor de cult;
-construirii si repararii sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult;
-construirii si repararii sediilor unitatilor de invatamant teologic, proprietate a cultelor recunoscute.
Banii se acorda intr-o singura transa, iar cheltuirea lor trebuie justificata cu documente contabile. Pe langa facturile fiscale si chitantele aferente, dosarul de justificare a sprijinului poate contine si chitante de mana.
Pentru lucrari de pictura sau procurari de materiale de la particulari, chitantele de mana prin care se atesta plata vor cuprinde in mod obligatoriu numele si prenumele vanzatorului in clar, precum si seria si numarul actului de identitate al acestuia. Chitantele vor fi certificate de primarul localitatii pe raza careia se afla unitatea de cult solicitanta sau de un imputernicit al acestuia, se precizeaza in contractul cadru.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți