2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fost primar, condamnat la inchisoare cu executare

- Advertisement -
Respinge cererea de schimbare a incadrarii juridice formulata de inculpatul Sima Gigi, prin aparatorul sau ales din infractiunea de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata in infractiunea de neglijenta in serviciu in forma continuata. Condamna inculpatul Nitulescu Tudorel la 5 ani inchisoare, pedeapsa principala cu aplic. art. 60 C.p. si 4 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si b, respectiv, dreptul de a fi ales in autoritatile publice ori in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat. (…) Condamna inculpatul Buruntia Marian la 4 ani inchisoare, pedeapsa principala, si 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii. (…) Condamna inculpatul Sima Gigi la 3 ani inchisoare, pedeapsa principala, si 2 ani pedeapsa complementara a dreptului de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii. (…) Condamna inculpata SC MARCEL si MARIAN TRANS SRL la 100.000 lei pedeapsa principala (200 zile amenda x 500 lei) si la 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a participa la procedurile de achizitii publice, se precizeaza in incheierea instantei.
De asemenea, magistratii au admis actiunea civila a Consiliului Local Grojdibodu si au decis obligarea in solidar a inculpatilor Nitulescu Tudorel, Buruntia Marian, Sima Gigi si SC MARCEL si MARIAN TRANS SRL la plata sumei de 549.457 lei cu dobanzi si penalitati calculate, conform art. 119 -120 din OG 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, incepand cu data producerii prejudiciului si pana la data achitarii integrale a debitului. Instanta a mai dispus confiscarea unei sume de bani de la SC MARCEL si MARIAN TRANS SRL, dobandita prin savarsirea infractiunii, si a mentinut sechestrul pus de procurorii DNA asupra mai multor bunuri ale inculpatilor: un imobil compus din suprafata de 2500 mp teren curti, constructii, arabil si vii, impreuna cu cota de 5/8 parti dintr-o casa de locuit, construita din paianta, acoperita cu tigla, avand 4 camere, bucatarie, sala si antreu, cota de 5/8 parti dintr-o anexa gospodareasca construita din chirpici, acoperita cu tigla, avand patru incaperi, imobilul fiind situat in comuna Grojdibodu, sat Hotaru, jud. Olt; suprafata totala de 43.700 mp teren arabil situat in extravilanul comunei Grojdibodu, sat Hotaru, jud. Olt; suprafata de 1.600 mp teren vii situat in extravilanul comunei Grojdibodu, sat Hotraru, jud. Olt; autoturism marca Dacia avand seria sasiu UU1R 11711Y2946324. (ce apartin inculpatului Nitulescu Tudorel); imobil inscris in cartea funciara a comunei Giuvarasti nr. 50056 ( ce apartine inculpatului Buruntia Marian); casa de locuit si teren asa cum este inscris in cartea funciara nr. 50741 a localitatii Corabia, jud. Olt (ce apartine inculpatului Sima Gigi); imobilele inscrise in cartile funciare nr. 50071 si 50023 Corabia si 50023 Izbiceni, (ce apartin inculpatei SC MARCEL si MARIAN TRANS SRL), in vederea recuperarii prejudiciului pana la concurenta sumei de 549.457 lei.
in plus, inculpatii au fost obligati la plata a cate 5.000 de lei cheltuieli judiciare statului. Sentinta pronuntata la finalul saptamanii trecute de magistratii Tribunalului Olt nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Fostul primar al comunei Grojdibodu si ceilalti inculpati din dosar au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in decembrie 2015. Tudorel Nitulescu este acuzat de abuz in serviciu, iar Marian Buruntia si Sima Gigi sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu.
in perioada 2008 – 2012, inculpatul Nitulescu Tudorel, in calitate de primar al localitatii Grojdibodu, beneficiind de ajutorul inculpatului Buruntia Marian, administrator al S.C. Marcus Impex S.R.L. si SC Marcel si Marian Trans SRL, a incheiat 9 contracte de lucrari cu aceste societati, cu nerespectarea dispozitiilor OUG 34/2006, in sensul fractionarii nejustificate a lucrarilor de modernizare la drumul comunal 37, si a acceptat la plata decontarea unor lucrari neexecutate de firmele prestatoare, pe baza unor situatii de lucrari si a unor procese-verbale de receptie ce nu reflectau realitatea. in acelasi context, inculpatul Sima Gigi, in calitate de diriginte de santier, nu a verificat realitatea lucrarilor mentionate in procesele verbale de receptie, facilitand decontarea unor lucrari neefectuate sau efectuate necorespunzator din punct de vedere calitativ, de catre inculpatul Nitulescu Tudorel, preciza un comunicat al DNA.
Potrivit aceleasi surse, prejudiciul cauzat comunei Grojdibodu se ridica la 613.000 lei, fara TVA.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți