14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Roxana Croitoru, marele castigator al Festivalului Lica Militaru

- Advertisement -
Participantii au promovat in concurs repertoriul muzical al ceremonialului de nunta, asa cum altadata vestitii lautari si rapsozi il interpretau, si au readus in actualitate cantecele batranesti specifice.
Pe scena au evoluat 18 concurenti, respectiv Simona Alexandru din judetul Teleorman, Roxana Croitoru din Gorj, Geanina David din Olt, Constantin Gaciu din Olt, Cosmin Gaciu din Olt, Gabriel Gilea din Gorj, Alexandru Lilea din Dolj, Madalina Mirza din Bistrita Nasaud, Florin Mihalache din Caras Severin, Constantin Oancea din Sibiu, Claudia Olariu din Sibiu, Ionut Pumnea din Brasov, stefania Strejescu din Olt, Dumitru Stroie – vocal, Catalin Pandurescu din Olt – vocal-instrumental, Calin Handabut din Sibiu, Razvan Popescu din Gorj si Tudor Virciu din Alba – instrumental, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestrele reunite ale ansamblurilor Jidvei si Doina Oltului, dirijor fiind Stelian Stoica.
Misiunea juriului, al carui presedinte a fost conferentiar universitar doctor Gabriela Rusu Pasarin, realizator emisiuni in grupul operativ al Departamentului Studiourilor Regionale, Societatea Romana de Radiodifuziune, a fost una dificila in desemnarea castigatorilor, la final fiind acordate noua premii in valoare totala de 17.000 de lei. Trofeul Festivalului National de Folclor Lica Militaru a fost castigat de o tanara solista de muzica populara in varsta de 17 ani, din Targu Jiu, judetul Gorj. Roxana Croitoru a primit marele premiu din partea lui Pantelie Rotaru, primarul orasului Draganesti, care a tinut sa-i felicite pe toti partipantii la prima editie a festivalului, care a fost un succes.
Sunt cea mai fericita! Am obtinut marele premiu si trofeul Festivalului National <> de la Draganesti Olt. Multumesc juriului, publicului, parintilor mei minunati si tuturor prietenilor mei care ma sustin mereu!, a fost mesajul postat de Roxana Croitoru pe pagina sa de Facebook, imediat dupa festival.
si cum oricarui festival folcloric ii sta bine si cu recitaluri, pe scena Casei de Cultura Ileana Constantinescu au urcat nume mari ale folclorului romanesc – Nicolae Furdui Iancu, Ion Ghitulescu, Gheorghe Rosoga, Mariana Lungu, Ileana Constantinescu, tineri interpreti – Catalina Furdui, Mihaela Popa, precum si rapsozi si tarafuri – Costina Ghican, Ion Creteanu, Mircea Enache si Taraful de la Morunglav, Mitel Dragulin si Taraful Iancu Jianu.
Asociatia Artistica pentru Promovarea Tinerelor Talente, in colaborare cu Consiliul Judetean Olt si Primaria orasului Draganesti Olt sunt organizatorii Festivalului National de Folclor Lica Militaru, transmis in direct de postul national de televiziune TVR 3, Radio Romania Antena Satelor si de Radiodifuziunea Ungara in cadrul emisiunilor in limba romana. in viitorul apropiat, inregistrari din cadrul acestei manifestari cultural – artistice vor fi difuzate si in cadrul emisiunii Tezaur folcloric de la TVR 1. Pentru desfasurarea primei editii a Festivalului Lica Militaru, Consiliul Judetean Olt a alocat suma de 200.000 de lei, alti 50.000 de lei fiind alocati de la bugetul Primariei Draganesti Olt.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți