14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fiul politistului din Corabia a scapat de gratii, gratie unui procuror uituc

- Advertisement -
Marius Iliuta Bucuresteanu a fost arestat preventiv ca urmare a unei decizii din 29 martie a Tribunalului Olt, masura fiind prelungita ulterior la propunerea procurorului cu inca 30 de zile, de la data de 27 aprilie pana pe 26 mai. O noua propunere de prelungire a arestului preventiv a existat si luna aceasta din partea procurorului, tardiv insa formulata, spre bucuria inculpatului. Dosarul a fost inregistrat pe 23 mai, iar instanta s-a pronuntat pe 24 mai.
in baza art 268 alin 1 Cpp constata decaderea procurorului din exercitiul dreptului de a formula propunerea de prelungire a duratei masurii arestarii preventive si nulitatea acesteia cu privire la inculpatul Bucuresteanu Marius – Iliuta, in prezent arestat preventiv in Centru de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Olt, ca urmare a nerespectarii termenului prev. de art. 235 alin. 1 C.P.P. Respinge propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive dispusa fata de inculpatul Bucuresteanu Marius Iliuta formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, ca tardiva. Dispune punerea in libertate a inculpatului Bucuresteanu Marius Iliuta la expirarea duratei de 30 de zile pentru care acesta a fost arestat preventiv, daca nu este arestat in alta cauza, se precizeaza in incheierea instantei.
Alineatul 1 al articolului 235 prevede ca propunerea de prelungire a arestarii preventive impreuna cu dosarul cauzei se depun la judecatorul de drepturi si libertati cu cel putin 5 zile inainte de expirarea duratei arestarii preventive, iar potrivit alineatului 1 al articolului 268, cand pentru exercitarea unui drept procesual legea prevede un anumit termen, nerespectarea acestuia atrage decaderea din exercitiul dreptului si nulitatea actului facut peste termen.
La fel de tardiva a fost si solicitarea procurorului privind mentinerii masurii arestarii preventive dupa ce inculpatul a fost trimis in judecata, pe data de 25 mai. in dosarul ce a avut ca obiect verificarea masurilor preventive, Tribunalul Olt a constatat decaderea procurorului din dreptul de a solicita mentinerea masurii arestarii preventive a inculpatului Bucuresteanu Marius – Iliuta si pe cale de consecinta constata intervenita decaderea organelor judiciare competente din exercitiul dreptului de a proceda la mentinerea masurii arestarii preventive. Decizia instantei a fost contestata de Parchet la Curtea de Apel Craiova, contestatia fiind respinsa, pe 26 mai, ca nefondata. La ora actuala, inculpatul este liber.
Marius Iliuta Bucuresteanu este acuzat de anchetatori ca in noaptea de 17 spre 18 martie, la un bar din Visina, a provocat un scandal si a injunghiat cu cutitul doi tineri – Laurentiu George Mitrache, de 31 de ani, din municipiul Slatina, si Daniel Murgea, de 22 ani, din comuna Brebeni, care au necesitat mai multe zile de ingrijiri medicale in spital.
in fapt, s-a retinut ca in noaptea de 17 spre 18.03.2017, aflandu-se in fata unui local din comuna Visina, judetul Olt, inculpatul (n.red. – Marius Iliuta Bucuresteanu, din orasul Corabia, judetul Olt) a exercitat acte de violenta fizica asupra a doua persoane care au fost lovite in mod repetat cu un cutit, fiindu-le provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de ingrijiri medicale, respectiv 22 – 25 zile de ingrijiri, in aceasta din urma situatie viata victimei fiind pusa in pericol, preciza un comunicat remis de Parchetul Olt.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți