11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 1.400 de amenzi aplicate de politistii rutieri, intr-o saptamana

- Advertisement -
Misiunea la care au participat politistii olteni s-a desfasurat la nivel national, pentru reducerea riscului rutier. in vizorul oamenilor legii s-au aflat consumul de alcool, indisciplina pietonala, indisciplina biciclistilor, neacordarea prioritatii de trecere pentru pietoni si vehicule, precum si nerespectarea regimului legal de viteza.
in cadrul acestei actiuni ce a avut loc in perioada 22 – 28 mai, politistii olteni au constatat 11 infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice si au aplicat 1.458 de amenzi, prevazute de legislatia rutiera. Astfel, pentru incalcarea regimului legal de viteza, rutieristii au aplicat 399 de sanctiuni contraventionale, sase conducatori auto fiind amendati pentru ca s-au urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice. Politistii au dat si 117 sanctiuni pentru abateri ale pietonilor, iar pentru abateri ale biciclistilor au fost aplicate alte 55 de amenzi. De asemenea, 48 de soferi au ramas fara permisul de conducere, iar 13 certificate de inmatriculare au fost retrase.
si politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat, in weekend, pe raza judetului. Oamenii legii au efectuat actiuni punctuale in incinta barurilor, magazinelor si restaurantelor pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii in domeniul producerii si comercializarii alcoolului si bauturilor alcoolice. in urma misiunilor, politistii SICE au aplicat 32 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 102.000 lei, au constatat o infractiune si au confiscat 129 litri de alcool, 50 de pachete de tigarete, precum si 2.666 lei.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți