10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sentinta definitiva in dosarul mortii fostului primar al comunei Tatulesti

- Advertisement -
Sentinta pronuntata in luna februarie a acestui an de magistratii Judecatoriei Slatina a ramas definitiva dupa ce, la inceputul acestei luni, Curtea de Apel Craiova a respins apelul inculpatului si pe cele ale partilor civile.
in temeiul art. 421 pct. 1 lit. b C.p.p. respinge apelurile formulate de apelantii inculpat Fota Daniel si partile civile Istrate Florentina, Istrate Elena Diana si Istrate Marian Cosmin, impotriva sentintei penale nr.143/ 14.02.2017 a Judecatoriei Slatina, ca nefondate. (…) Definitiva, se precizeaza in incheierea Curtii de Apel Craiova.
Pe langa cei 2 ani de inchisoare cu suspendare, Daniel Fota, acuzat de savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, a fost obligat de Judecatoria Slatina la plata unor daune materiale si morale partilor civile din proces, respectiv sotia si cei doi copii ai celui care a fost edilul comunei Tatulesti – Florentina Istrate, Elena Diana Istrate si Marian Cosmin Istrate. Barbatul din Pitesti este obligat la plata a 10.000 de lei, reprezentand daune materiale, Florentinei Istrate, dar si la plata unei prestatii periodice de la deces pana in prezent a 4.200 lei si 350 de lei lunar, pana la terminarea studiilor, pentru fiecare copil al lui Lucian Istrate. De asemenea, Daniel Fota a fost obligat de instanta de judecata la plata unor daune morale in valoare de 48.000 de euro pentru sotia fostului primar din Tatulesti si cate 56.000 de euro pentru Elena Diana si Marian Cosmin Istrate. De asemenea, partea responsabila civilmente in cauza, respectiv societatea Asigurarea Romaneasca – Asirom Vienna Insurance Group S.A., trebuie sa plateasca daune materiale in valoare de 2.000 de lei partii civile Florentina Istrate.
Reamintim ca tragedia in urma careia Lucian Istrate si-a pierdut viata s-a petrecut pe 9 ianuarie 2016. Potrivit politistilor olteni, fostul primar din Tatulesti participa la partida de vanatoare in calitate de gonac. Am fost sesizati prin 112, de catre un barbat de 43 ani, din municipiul Pitesti, despre faptul ca, in timp ce se aflau pe un fond de vanatoare din comuna Tatulesti, la o partida de vanatoare, a impuscat accidental, in zona pieptului, un barbat de 49 ani, din comuna Tatulesti, participant la vanatoare. La scurt timp, barbatul impuscat a decedat. Din primele cercetari, s-a stabilit ca partida de vanatoare de fazani si iepuri era autorizata, la aceasta participand sapte vanatori, detinatori legali de arma de vanatoare, si cinci gonaci. Persoana decedata nu era detinatoare de arma de vanatoare, aceasta participand in calitate de gonac, au precizat atunci reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Olt. Cazul a fost preluat imediat de procurorii Parchetului Olt, acestia dispunand masura controlului judiciar fata de inculpat. La data de 09.01.2016, Politia orasului Scornicesti a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Olt cu privire la faptul ca in aceeasi data, in jurul orei 11:00, in urma participarii la o activitate de vanatoare de pe Fondul de Vanatoare nr. 9 Tatulesti, o persoana a fost impuscata mortal. Prin ordonanta Parchetului Olt din data de 09.01.2016 s-a dispus inceperea urmaririi penale in cauza cu privire la infractiunea de omor, iar ulterior s-a dispus schimbarea incadrarii juridice in infractiunea de ucidere din culpa. La aceeasi data s-a dispus efectuarea in continuare a urmarii penale pentru infractiunea de ucidere din culpa, cat si punerea in miscare a actiunii penale pentru aceasta infractiune. Avand in vedere gravitatea faptei, evidentiata nu numai in modalitatea de comitere, dar si de urmarea produsa, procurorul de caz din cadrul Parchetului Olt a dispus luarea masurii controlului judiciar, arata un comunicat remis de Parchet.
Printr-o sinistra ironie a sortii, vanatorul care l-a impuscat accidental pe fostul edil a mai fost implicat intr-o tragedie produsa de o arma de vanatoare. in 2009, fiul sau, in varsta de 7 ani, aflat in vacanta la bunicii din Tatulesti, a murit dupa ce a fost impuscat de un prieten de joaca cu arma de vanatoare a tatalui sau.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți