7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Afacerista din Stoenesti, sub control judiciar

- Advertisement -
13 descinderi au avut loc marti in orasele Draganesti Olt, Potcoava si Slatina din judetul Olt, dar si in municipiul Craiova, judetul Dolj, pentru documentarea activitatii unei femei, administrator de firma, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei prin evaziune fiscala in domeniul comertului cu materiale de constructii.
Perchezitiile s-au desfasurat intr-un dosar penal aflat in instrumentarea politistilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice al Politiei Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.
Activitatile vizeaza probarea activitatii infractionale a unei femei de 32 de ani, banuite ca, in perioada 2012 – 2014, in calitate de administrator al unei firme din domeniul comertului cu materiale de constructii, din orasul Draganesti Olt, ar fi inregistrat in evidenta contabila facturi fiscale de achizitie marfuri, eliberate de societati comerciale tip fantoma, din municipiul Bucuresti si judetele Olt si Dolj. Platile intre firme ar fi fost facute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantoma, cunoscand ca provin din infractiuni, si restituite celui vizat, arata un comunicat remis de reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Olt. Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este de aproximativ 500.000 de lei.
in urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de evidenta contabila, iar 10 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Politiei Olt. La propunerea politistilor de investigare a criminalitatii economice, procurorii Parchetului Olt au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a unei singure persoane din cele 10 audiate, aceasta fiind o femeie de 37 de ani, din comuna Stoenesti, administrator de societate comerciala.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți