14.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Bahamas, o experienta inedita de vacanta

- Advertisement -
Pentru romani, impedimentul prinicipal este zborul cu avionul, care poate fi nu doar costisitor ci si foarte obositor. Alternativa ar fi o croaziera care pleaca din Europa si ancoreaza in paradisul exotic – Bahamas. Aceste croaziere trans-atlantice va dau sansa sa ajungeti relaxat si gata de distractie, cu un bagaj de amintiri si suveniruri colectate de-a lungul aventurii pe apa.
Daca pentru europeni o astfel de experienta necesita planificarea vacantei cu ceva timp inainte, americanii iau cu asalt arhipelagul de fiecare data cand au ocazia. Acest conglomerat de mai mult de sapte sute de insule si insulite, ofera distractii ieftine pentru toate varstele. Ca o privire de ansamblu, capitala insulelor, Nassau, este o imbinare armonioasa intre traditiile locale si dezvoltarile lumii moderne. Miciile detalii precum atentionarile de plecare facute printr-o scoica, se incadreaza perfect in peisajul si povestea unui mic paradis inconjurat de ape.
in portul din Nassau se gasesc si vase mari de croaziera dar si o multitudine de vase mici pe care poti circula pana la Insula Paradisului, insula pe care se afla resortul Atlantis. Transportul maritim cu ambarcatiunile de capacitate mica poate ca nu este cel mai luxos dar cu siguranta adauga un plus de autenticitate unei experiente pitoresti. Deseori pe aceste barci se afla si un ghid care te poate indruma in directia dorita, toate acestea in ritm de muzica locala.
Resortul Atlantis este unul dintre cele mai populare destinatii, atat datorita celebrelor cazinouri din incinta, cat si pentru numeroasele parcuri de distractie, baruri, restaurante si orice alta locatie pe care ti-ar placea sa o vizitezi intr-o vacanta pe o insula. Unul dintre cele mai impresionate puncte turistice de aici este parcul acvatic, pentru care este nevoie de o zi intreaga pentru a fi vizitat. Pe partea opusa a sticlei se pot vedea rechini, masurand pana la patru metri in lungime si multe alte specii de animale acvatice, precum pisici de mare, delfini si sute de pesti viu colorati. Mai mult de atat, pentru pasionatii de istorie si fantezie, precizam ca pe fundul marii se vad urme ale legendarului oras Atlantida.
Revenind la alt subiect important pentru turisti, si anume mancarea. Asa cum era de asteptat, pentru ca scoicile, alaturi de pui si de orez, se numara printre mancarurile preferate ale localnicilor, restaurantele din zona servesc o mare varietate de preparate pe baza acestora. Totusi, gurmanzii pot gasi restaurante de lux cu meniuri speciale, iar cei care sunt pe graba pot opta pentru fast food sau street food, mancarea gatita de localnici si vanduta la colt de strada. Exista si o zona cu influente culinare japoneze pentru cei pasionati de mancarea asiatica.
in prezent, aceasta insula micuta din Caraibe ofera momente de neuitat pentru toti vizitatorii sai, indiferent de hobby-uri. Fie ca esti in cautare de petreceri alaturi de localnici sau esti interesat de competitii internationale desfasurate in cazinouri cu renume mondial, experienta din Bahamas este unica in lume. O activitate ce se regaseste in topul preferintelor turistilor ramane totusi relaxarea pe plaja, bucurandu-se de linistita briza a marii. Nimic nu poate detrona asta!
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți