10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ancheta in cazul copiilor sotilor Renghea

- Advertisement -

Am luat deja legatura cu bunica materna si am invitat-o luni la sediul directiei, in vederea instituirii plasamentului in regim de urgenta, urmand ca apoi sa discutam si ceea ce este de facut pe mai departe. Avem doua situatii. Daca odata cu condamnarea penala a mamei minorilor s-a dispus si interzicerea anumitor drepturi asupra copiilor, ca pedeapsa complementara, in aceasta situatie vom consilia familia sa se adreseze pentru obtinerea tutelei in instanta, iar daca mama nu a primit aceasta pedeapsa complementara, vom transforma plasamentul in regim de urgenta in plasament normal la aceeasi familie, daca indeplineste toate conditiile, a declarat Radita Pirosca, directorul Directiei de Protectie a Copiilor Olt.
Cei trei copii minori ai sotilor Renghea au ramas ai nimanui dupa ce tatal lor, Relu, s-a spanzurat joi de un copac din curtea casei pe care sotia sa, Melania, o primise in dar de la parinti, in satul Proaspeti, comuna Curtisoara. Desi nu a lasat niciun bilet de adio din care sa reiasa motivul pentru care a recurs la acest gest necugetat, se pare ca barbatul de 33 de ani era de ceva timp mai abatut, intrand intr-o stare de depresie. Relu Renghea nu avea un serviciu si, potrivit unor informatii, acesta se gandea mereu la faptul ca nu poate sa-i creasca de unul singur pe copii, care in ultima perioada se aflau in grija bunicilor materni din Slatina.
A trecut mai bine de un an si cinci luni de cand minorii au ramas doar in grija tatalui si a socrilor sai, avand in vedere ca mama lor, fosta politista Melania Renghea, in mai 2016 a fost condamnata definitiv de Curtea de Apel Craiova la cinci ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat, iar in prezent se afla incarcerata in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova. in decembrie 2012, fosta agenta de politie l-a injunghiat cu un cutit pe politistul Gheorghe Barbu, fostul sau sef de la Sectia de Politie Rurala Bobicesti – Politia orasului Bals. Dupa acest incident, fosta politista Melania Renghea, dar si sotul sau, Relu, au adus acuzatii grave la adresa mai multor sefi din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, dar si din justitie. Melania Renghea l-a acuzat pe politistul Barbu ca ar fi violat-o si plasat-o altor politisti, dar si unui prim-procuror. Din cauza scandalului cu tenta sexuala in care protagonista a fost fosta politista, la nivelul conducerii Politiei Olt de atunci au survenit schimbari, institutia ramanand fara toti cei trei sefi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți