11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

soferii indisciplinati in trafic, amendati de politistii locali

- Advertisement -

Din totalul celor 66 de sanctiuni contraventionale, 55 au vizat abateri la OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Potrivit datelor puse la dispozitie de Directia Politia Locala Slatina, toate amenzile au fost date conducatorilor auto – 46 pentru opriri neregulamentare si 12 pentru acces interzis.
Conform prevederilor Legii 61/1991, au fost aplicate trei contraventii pentru consum de alcool in locuri publice. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor cuprinse in HCL 490/2014, oamenii legii au aplicat cinci amenzi, dintre care doua pentru exercitarea activitatii de comert fara achitarea taxelor aferente si cate una pentru expunerea, vanzarea si prestarea serviciilor in zona cailor de acces si pe spatii verzi; blocare cale de acces si oprirea in alveolele special create pentru mijloacele de transport in comun. Politistii locali slatineni au primit si 62 de solicitari la numarul de telefon 954, iar numarul autosesizarilor prin intermediul sistemului de monitorizare a fost de 20.
Avand in vedere ca in aceasta perioada a anului, numarul de autoturisme care tranziteaza municipiului este in continua crestere, datorita sarbatorilor care se apropie, si in aceasta saptamana efectivele din cadrul Directiei Politia Locala Slatina, vor continua sa monitorizeze si sa ia masurile legale in cazul soferilor care opresc sau stationeaza in locuri in care este interzis acest lucru. Se va actiona cu precadere pe strazile Crisan, Artileriei si Basarabilor, dar si pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. De asemenea, politistii locali vor lua masuri pentru mentinerea ordinii publice in zona lacasurilor de cult, cu ocazia desfasurarii ceremoniilor religioase prilejuite de sarbatoarea Sfantului Nicolae, actiuni ce vor viza si identificarea si sanctionarea cersetorilor, spun reprezentantii institutiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți