11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tanara din Slatina, salvata de la inec de un barbat aflat la alergat

- Advertisement -

Salvatorul este Dan Mihai, membru al echipei de alergare Slatina Running din municipiul Slatina, dar si angajat al Directiei de Sanatate Publica Olt. Aflat la alergare in zona in care tanara a recurs la gestul necugetat, respectiv intre podul rutier de peste raul Olt si plaja Clubului Nautic Slatina, barbatul a observat-o la timp pe aceasta si nu a stat prea mult pe ganduri, sarind in apa si innotand pana la ea. Alergatorul a reusit sa o scoata la mal si i-a acordat primul ajutor victimei pana cand la fata locului au intervenit paramedicii SMURD al Detasamentului de Pompieri Slatina si cadrele medicale de pe un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Olt. La locul producerii evenimentului s-au deplasat o autospeciala pentru prima interventie si comanda, cu peridoc si barca pneumatica, un echipaj SMURD si un echipaj cu medic de la Ambulanta. Femeia a fost scoasa la mal de un barbat care era la alergat in zona. Pacienta era constienta, agitata, cu hipotermie usoara si a fost predata la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru efectuarea de investigatii medicale amanuntite, a declarat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt.
Potrivit unor surse, se pare ca tanara ar fi avut ceva probleme psihice, iar in ultima perioada nu si-a mai urmat tratamentul. Probabil, acesta este si motivul pentru care slatineanca de 18 ani si-a dorit sa incheie orice socoteala cu viata. in prezent, aceasta se afla internata pe Sectia de Psihiatrie a Spitalului Slatina, sectie pe care a fost transferata in urma investigatiilor efectuate in regim de urgenta. Politistii olteni ajunsi la fata locului au deschis ancheta in cauza pentru stabilirea cauzelor care au determinat-o pe tanara sa se sinucida. in cauza a fost deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de omor. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc evenimentul, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Felicitari din partea pompierilor si a colegilor alergatori

Gestul facut de alergatorul Dan Mihai nu a trecut neobservat de reprezentantii ISU Olt, care luni l-au invitat la sediul inspectoratului pentru a-l felicita si a-i inmana o placheta si o diploma in cadrul unei sedinte festive. Interventia din aceasta dimineata (n.red. – sambata), pentru salvarea persoanei aflate in pericol de inec, nu se putea incheia cu succes fara gestul demn de un EROU al domnului Dan Mihai. Aflat la alergat in zona Podului Olt, domnul Mihai a observat o persoana in imersiune pe raul Olt. Nu a stat nicio secunda pe ganduri si, fara sa tina cont de temperatura de afara, de temperatura de numai cateva grade a apei, cu un curaj aparte, a inotat mai bine de 15 metri si a reusit sa o aduca la mal pe femeia care a fost la un pas de a pierde lupta cu viata. Pana la sosirea echipajelor, barbatul i-a acordat primul ajutor victimei si a monitorizat-o permanent. (…) Felicitari, domnule Dan Mihai! Ne-ati demonstrat astazi (n.red. – sambata) ca dragostea pentru semeni este mai presus de orice!, sunt multumirile adresate public pe pagina de Facebook a ISU Olt.
Barbatul din Slatina a primit felicitari publice si din partea coechipierilor sai de la Slatina Running. Dan este EROUL nostru! Astazi (n.red. – sambata), in timp ce isi facea antrenamenul de alergare a observat o persoana care plutea pe raul Olt. Fara sa stea pe ganduri si fara sa tina cont de temperatura scazuta a apei, riscandu-si propria viata, a innotat spre persoana care era la limita dintre viata si moarte. Dan i-a acordat primul ajutor pana la sosirea echipajului SMURD Olt, fiindu-i salvata viata. Felicitari OM CURAJOS!, este mesajul postat de colegii alergatori pe pagina de Facebook a Slatina Running.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți