19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Fonduri nerambursabile de cate 160.000 lei pentru antreprenorii din Oltenia

- Advertisement -

Bugetul total al proiectului derulat de Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor Europroject este de peste 18 milioane de lei, din care 12 milioane pentru finantarea celor 75 de firme, restul pentru acordarea de consultanta in domeniul antreprenorial. Fondurile vor fi alocate antreprenorilor care au domiciliul sau resedinta in regiunea Sud-Vest Oltenia, pentru afaceri non-agricole in domeniul urban. Pentru a castiga finantarea nerambursabila in valoare de cate 160.000 lei, firmele trebuie sa participe la un concurs de planuri de afaceri.

Finantarea, pentru firme cu minim 2 angajati

Conditiile pe care trebuie sa le respecte antreprenorii care vor accesa acest proiect sunt accesibile, chiar mai usor de respectat decat in programul Start-up Nation, derulat de Guvern, explica specialistii. Firmele respective trebuie sa creeze minim 2 locuri de munca, sa functioneze pe o perioada de cel putin 12 luni si sa asigure o perioada de sustenabilitate de cel putin 6 luni. Iar cel care intra in proiect sa nu mai fie actionar majoritar intr-o alta firma, in momentul in care se semneaza contractul de finantare, a explicat Florin Jianu, presedintele CNIPMM.
Vestea cea mai buna este ca cea mai mare parte a finantarii va fi asigurata chiar din momentul semnarii contractului. Implementarea planului de afaceri se face, si aici este una dintre conditiile mai avantajoase in cadrul proiectelor <>, cei care vor beneficia de acele finantari vor primi in avans 75% din bani, iar restul dupa implementarea planului de afaceri, a mai spus Jianu.

Mai multe cheltuieli eligibile

Pe langa acest mare avantaj al platii in avans, beneficiarii se vor putea bucura si de o lista mai lunga de cheltuieli eligibile, cu Antreprenor 2020. Cheltuielile eligibile sunt mult mai multe, conditiile de finantare sunt mult mai usoare si plata in avans este, intr-adevar, un real beneficiu. Nu aveti nevoie de credit puncte, nu aveti nevoie de banca, nu apar acele blocaje la fondurile de garantare si mai ales la cele de contra-garantare si cred ca nu vor aparea probleme in implementare, a precizat Radu Ghinea, directorul OTIMMC Craiova.
Proiectul Antreprenor 2020 este derulat in parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Blocul National Sindical si trebuie implementat pana in ianuarie 2021.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți