22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un barbat si-a ucis mama in bataie, la Icoana. Agresorul a fost arestat preventiv

- Advertisement -

Femeia de 75 ani a mai trait doar cateva ore dupa ce a fost batuta cu salbaticie de baiatul sau, decesul acesteia survenind la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina.
Incidentul a avut loc vineri dimineata in jurul orei 10:00, cand inculpatul a agresat-o pe mama sa. A lovit-o in mod repetat cu corpuri contondente dure, printre care si un corp alungit, iar in jurul orei 12:30 – 13:00 a decedat. S-a efectuat sambata dimineata autopsia, s-a constatat ca exista cauzalitate intre lovituri si deces. Agresorul avea 55 de ani, iar victima sa 75 de ani si a murit la Spitalul Slatina. Partea vatamata avea o torsiune a membrului superior drept, posibil o comprimare intre planuri dure. Are si fracturi costale, deci a fost batuta in mod repetat, a declarat Anca Anuta, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.
Din cauza varstei inaintate, femeia se putea deplasa doar cu ajutorul unui cadru, avand probleme locomotorii. Sotul acesteia era nevazator. Reprezentantii Primariei Icoana au facut tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei doi batrani si primeau pensie de handicap. Gabriela Mariana Ancuta, primarul comunei Icoana, a spus ca o fiica a batranilor era insotitoarea acestora si ii ingrijea tot timpul. insa, barbatul care si-a ucis mama avea mai tot timpul probleme cu parintii sai, mai ales atunci cand bea.
Batranii erau o familie de oameni seriosi, ajunsi la o varsta dupa o viata echilibrata si respectabila, dar unul dintre copiii lor este autorul si avea probleme cu dependenta de alcool. Pe fondul bauturii a avut aceasta reactie agresiva, batandu-si mama, care a murit la spital. Tatal barbatului era nevazator, iar mama sa avea probleme locomotorii, mergea cu un cadru. Noi, reprezentantii Primariei, am intervenit si i-am ajutat sa poata primi un ajutor, o pensie de handicap. O fiica a lor era insotitoare si de fiecare data le distribuia acesti bani. Am sprijinit acesti batrani, dar el mai reusea sa le scoata din bani, mai mergea cu ziua si isi castiga un ban al lui, iar in momentul cand bea avea reactii necontrolate. Politia din localitate si-a facut mereu datoria, chiar acum doua saptamani au venit si l-au ridicat, fiind internat la spitalul de psihiatrie. A mai avut astfel de reactii agresive, un comportament necontrolat la bautura, ii ameninta si se stia acest lucru. Se certau des din cauza lui, care consuma alcool, a declarat edilul Gabriela Ancuta.
Procurorii Parchetului Olt l-au audiat sambata pe agresor, in cursul dupa-amiezii acesta fiind retinut pentru 24 de ore. Duminica, Radu Ciucescu a fost prezentat in fata magistratilor Tribunalului Olt, care au dispus arestarea sa pentru 30 de zile. Inculpatul se afla in prezent incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Politiei Olt. Decizia instantei de judecata nu este definitiva si poate fi contestata.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți