13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Depozitul Biroului Vamal Olt, pradat de hoti. Peste 140 baxuri de tigari au fost furate

- Advertisement -

Cristian Grigorescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt, declara ca autorii care au comis fapta in noaptea de 30 spre 1 decembrie nu sunt cunoscuti, in cauza acestia fiind cercetati pentru savarsirea infractiunii de furt.
Hotii au escaladat gardul imprejmuitor al Vamii Slatina si au intrat in depozit, dupa ce au reusit sa sparga lacatul unei usi. Persoane necunoscute, prin escaladarea gardului imprejmuitor, au patruns in incinta unui depozit amplasat in incinta Biroului Vamal Olt si prin fortarea sistemului de asigurare a usii, au sustras 31 de baxuri de tigari, pe care ulterior le-au abandonat langa gardul despartitor al unitatii. Lucratorii din cadrul Biroului Vamal Olt au sesizat ulterior ca din incinta depozitului lipsesc un numar de 145 de baxuri de tigari. Se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, spune reprezentantul IPJ Olt.
Potrivit unor informatii, printre baxurile de tigari furate din depozitul Biroului Vamal Olt s-ar afla si o parte dintre tigarile de contrabanda care au fost confiscate in urma cu doua luni, dupa ce un TIR, condus de Aleksandar Radmanovac, un sarb de 28 ani, s-a rasturnat pe Drumul National 65 – European 574, la Colonesti. soferul transporta peste 8,6 milioane de tigarete de diferite marci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal si erau ascunse in cutii de detergenti, iar prejudiciul creat bugetului de stat este de peste 3,2 milioane lei, reprezentand taxe vamale, accize si TVA. Sarbul a fost arestat preventiv, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 86/2006, privind Codul Vamal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți