10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Judetean a dat bani in plus primariilor, pentru salarii si cofinantari

- Advertisement -

Consilierii judeteni s-au reunit marti in sedinta extraordinara sa aprobe trei hotarari care vizeaza alocarea de sume suplimentare primariilor din judet.
Toate cele trei proiecte aprobate astazi (marti n.r.) sunt legate de sume care au fost date tuturor localitatilor din judetul Olt, sumele sunt diferentiate in functie de problemele pe care aceste localitati le-au avut. Unele localitati aveau restante la plata salariilor si nu inchideau anul, altele aveau mai multe hotarari judecatoresti definitive si popriri pe conturi, iar altele aveau nevoie pentru cheltuieli materiale sa inchida anul. Toate localitatile din judet au primit aceste sume, iar cele trei proiecte de hotarare de astazi (marti n.r.) sunt legate strict de aceasta alocare de fonduri catre primarii, a explicat Marius Oprescu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Olt.

Ajutoare consistente pentru primariile cu investitii in derulare

Sumele sunt cuprinse intre 50.000 si 500.000, in functie de cheltuielile sau datoriile pe care le-a avut fiecare primarie.
Sunt bani veniti prin depasirea cotelor estimate inca de la inceput de an, datorita cresterii economice, iar alti bani sunt veniti de la Guvernul Romaniei. Sumele alocate sunt intre 50.000 lei si 500.000 lei, a mai declarat presedintele CJ.
Multe primarii sunt in dificultate pentru ca se incheie un an in care s-au realizat multe investitii la care si administratiile locale au contribuit cu anumite sume. Nu este vorba despre restante mari la plata salariilor, era vorba de luna noiembrie, ultima care se plateste in acest an si a fost nevoie sa le alocam aceste sume. Problemele nu sunt din cauza cresterilor salariale pentru ca noi am incercat, inca de la inceputul anului, sa finalizam bugetele primariilor, sa le sprijinim, astfel incat fiecare primarie sa aiba bani de functionare. A fost un an plin de investitii, in care o parte din bani trebuie pusi pentru cofinantarile pentru proiectele pe fonduri europene, de asemenea o parte din bani se duc catre studiile de fezabilitate facute, catre dirigentie de santier, practic au fost primarii care n-au reusit sa acopere si aceasta zona a salariilor, a conchis Marius Oprescu.
Printre primariile care au primit sume consistente se numara cele din Oboga, soparlita, Priseaca, Milcov sau Vadastra.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți