14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste zece straini cu sedere ilegala in Olt, depistati anul trecut de politistii de la Imigrari

- Advertisement -

Politistii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrari al judetului Olt au asigurat , in cursul anului 2018, managementul sederii si rezidentei, pe raza judetului, pentru 922 de persoane, dintre care 578 straini din state terte, cei mai multi din Republica Moldova, Turcia, Vietnam, si 344 de cetateni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia si Spania, arata bilantul institutiei pe anul trecut.
Principalele scopuri pentru care strainii si-au stabilit resedinta pe teritoriul Romaniei sunt conexe dreptului la unitatea familiei (reintregirea familiei, membrii de familie ai cetatenilor romani, UE sau SEE), angajare in munca sau stabilire permanenta pe teritoriul tarii noastre. Astfel, in ceea ce priveste admisia in Romania, in cursul anului trecut au fost solutionate opt invitatii depuse pentru straini din Algeria, Indonezia, Iordania, Maroc, Iran si Siria. Totodata, a fost aprobata prelungirea dreptului de sedere si au fost emise 233 de permise de sedere, dintre care 207 pentru sedere temporara si 26 pentru sedere pe termen lung. Au fost eliberate 64 de certificate de inregistrare si doua carti de rezidenta permanenta. in aceeasi perioada, au fost inregistrate 68 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare in munca, fiind emise 67 avize de angajare pentru lucratori permanenti si detasati, iar o cerere a fost respinsa, spune inspectorul principal Ionut Cristian Matea de la Biroul Imigrari Olt.
Pe linia combaterii sederii ilegale, politistii de imigrari au organizat anul trecut 74 de actiuni si controale cu forte proprii si in cooperare cu institutiile cu atributii in domeniu, in urma carora au fost depistati 15 straini in situatii ilegale. Pentru strainii aflati in situatii ilegale sau care nu mai intruneau conditiile prevazute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de sedere, au fost emise patru decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligatia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntara de pe teritoriul Romaniei, iar ceilalti 11 au fost pusi in legalitate. De asemenea, s-a acordat tolerarea ramanerii pe teritoriul Romaniei pentru un cetatean din Albania.
in 2018, politistii de la Imigrari au aplicat si 37 de sanctiuni contraventionale in valoare de 13.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata , si a prevederilor OG 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți