14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ambulantierii din Corabia, trimisi in judecata

- Advertisement -

in rechizitoriului intocmit de procurorii corabieni se arata ca in cursul anului 2018, inculpatii, in calitate de angajati in functii de conducatori auto ai ambulantelor de la Statia de Ambulanta Corabia, si-au insusit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat in urma deplasarii cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantitatilor de carburant insusite au intocmit foi de parcurs continand date ce nu corespund realitatii.
De asemenea, potrivit unui comunicat de presa remis de Parchetul de pe langa Judecatoria Corabia, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei in trei dosare penale in care anchetatorii vor continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa in primul, pentru fals intelectual in cel de-al doilea si pentru marturie mincinoasa in al treilea, de savarsirea acestei infractiuni fiind acuzat fratele unuia dintre ambulantieri.
La data de 16 ianuarie s-a dispus trimiterea in judecata a celor 15 ambulantieri pentru delapidare, fals intelectual in forma continuata si uz de fals. Disjungerea priveste efectuarea de cercetari in cauza, in rem, la acest moment, deci decat fata de un martor in rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei si efectuarea de cercetari pentru marturie mincinoasa. Este vorba de fratele unuia dintre inculpatii trimisi in judecata, care a dat declaratii contradictorii in dosarul instrumentat fata de cei 15 ambulantieri. in restul dosarelor, respectiv cel cu uciderea din culpa si falsul intelectual, deocamdata sunt cercetari desfasurate in rem, abia s-a dispus disjungerea urmaririi penale in cauza si urmeaza sa inceapa cercetarile in aceste doua dosare. Cei 15 inculpati sunt cercetati deocamdata intr-un singur dosar, in care s-a dispus trimiterea in judecata. Daca se va stabili in urma cercetarilor efectuate in cauza ca vreunul dintre ei este vinovat pentru comiterea celor doua infractiuni, lasand la o parte marturia mincinoasa care il vizeaza pe unul dintre martorii audiati in dosarul de care am facut vorbire anterior, urmeaza sa fie facuti suspecti si dupa inculpati, a declarat procurorul Lavinia Dorcu de la Parchetul Corabia.
in dosarul in rem privind infractiunea de ucidere din culpe, anchetatorii investigheaza daca opt persoane au murit pentru ca soferii de pe ambulante nu au plecat la timp catre cazuri sau pentru ca au mers cu viteze reduse. Reprezentantii Parchetului Corabia au informatii ca uneori autosanitarele plecau la solicitari si dupa mai bine de o ora, desi protocolul prevede doar doua minute de la primirea apelului.
Posturile ambulantierilor au fost scoase la concurs si la inceputul acestui an au fost ocupate pe perioada determinata, pana la intoarcerea titularilor pe functii. 18 candidati s-au inscris, iar zece dintre ei au promovat proba scrisa, dar si proba de interviu.
Ambulantierii sunt suspectati ca au furat motorina din autosanitare timp de trei ani, in luna august 2018 la domiciliile acestora, dar si la sediul Statiei Corabia a Ambulantei olt, avand loc descinderi ale politistilor de la Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice al Politiei Olt, sprijiniti de luptarori ai Serviciului de Actiuni Speciale Olt si jandarmi. Perchezitiile au fost efectuate intr-un dosar penal, in care mai multe persoane sunt banuite ca, in perioada 2015 – 2018, si-ar fi insusit, in mod repetat, combustibil din cota alocata lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul institutiei publice. Prejudiciul urmeaza a fi stabilit in urma cercetarilor, spun politistii. in urma descinderilor de atunci, au fost ridicate mai multe bidoane cu motorina, in vederea continuarii cercetarilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți