14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cladirea detasamentului de jandarmi din Bals, demolata si reconstruita de la zero. Spatiul prezinta un risc ridicat de prabusire la un cutremur

- Advertisement -

Bilantul Jandarmeriei Olt s-a desfasurat luni in sala de sedinte a Consiliului Judetean (CJ) Olt, alaturi de conducerea institutiei fiind prezenti colonel Gheorghe Marian Brancoveanu, imputernicit adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane (IGJR), locotenent colonel Emanuel Botan, adjunct al comandantului Gruparii de Jandarmi Mobila Craiova, prefectul de Olt Silviu Neacsu, Marius Oprescu, presedintele CJ Olt, Gigi Vilceleanu, viceprimarul municipiului Slatina, dar si sefi sau reprezenti ai altor institutii cu care Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Olt colaboreaza.
Dupa scurta trecere in revista a sutelor de misiuni sau a miilor de patrule la care au participat cu forte proprii sau impreuna cu efective de la institutii cu care coopereaza, colonel Dorel Drejoi, inspectorul sef al Jandarmeriei Olt, a adus in atentie si aspecte legate de logistica institutiei pe care o conduce. La ora actuala o problema majora este reprezentata de detasamentul de jandarmi din Bals, efectivele de aici desfasurandu-si activitatea in conditii improrii. Concret, cladirea risca sa se prabuseasca in caz de cutremur, iar inspectoratul a facut demersuri ca aceasta sa fie demolata, urmand a fi construit un nou sediu pentru jandarmi. Vor fi accesate fonduri europene printr-un proiect pe care Jandarmeria Romana in deruleaza, finantarea venind de la Banca Mondiala pentru Reconstructie si Dezvoltare.
in cadrul proiectului derulat de Jandarmeria Romana cu finantare din partea Bancii Mondiale pentru Reconstructie si Dezvoltare, inspectoratul a intocmit documentele preliminare in vederea demolarii sediului Detasamentului 5 Jandarmi Bals, care a fost expertizat in anul 2017, fiind incadrat in clasa de risc seismic I – cladiri cu risc ridicat de prabusire in caz de seism, si construirii unui sediu nou, modern, care sa corespunda nevoilor reale ale personalului si standardelor de siguranta impuse de lege, a spus comandantul IJJ Olt in cadrul prezentarii evaluarii activitatii.
Colonel Dorel Drejoi a precizat ca prin fonduri europene nerambursabile urmeaza a fi realizate investitii si la o alta subunitate de jandarmi din judet. Detasamentul de la Caracal va fi reabilitat si modernizat printr-un proiect derulat pe Programul Operational Regional, Axa prioritara 3 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice. Cladirea in care isi desfasoara activitatea jandarmii din Corabia a fost complet renovata cu fonduri de la Consiliul Judetean, valoarea investitiei fiind de putin peste 400.000 lei, iar pentru subunitatea din Scornicesti, care este aproape in totalitate si ea reabilitata, fondurile au fost alocate de la bugetul propriu al Jandarmeriei Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți