10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

ALRO, centru de cercetare si dezvoltare la Slatina

- Advertisement -

Conducerea companiei a vorbit despre investitie, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate saptamana trecuta, in care s-au prezentat si detaliile proiectului. Este un obiectiv, din start va spun, varf de lance in domeniu, un obiectiv care ne va ajuta sa imbunatatim substantial activitatea in urmatorii ani. Obiectivul general este reprezentat de dezvoltarea cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii, in scopul cresterii competitivitatii economice a intreprinderii prin inovare, respectiv imbunatatirea infrastructurii de cercetare si inovare si a capacitatilor de excelenta a intreprinderii, a spus Gheorghe Dobra, directorul general al companiei.
Noile tehnologii nu inseamna numai calitate sporita a produselor, ci si parteneriate cu piloni importanti in domeniul stiintific, explica specialistii de la ALRO. Ne propune sa dezvoltam tehnologii care apoi sa se aplice in Directia Operationala Aluminiu Prelucrat, precum si sa participam cu lucrari stiintifice atat la nivel european, cat si mondial. Deja am facut cateva teste si anul acesta, vom participa la conferinta TMS care va avea loc in SUA, la San Antonio, in Texas, una din cele mai mari din acest domeniu. Avem trei lucrari pregatite de colegii nostri din cercetare, a spus Florea Sterie, manager Cercetare-Dezvoltare. Acesta a fost completat de Ion Sava, director tehnic Investitii-Calitate: Am decis ca partenerul pentru aceste prime trei lucrari care vor fi prezentate in SUA sa fie Universitatea din Pitesti, care nu e o universitate provinciala. E foarte legata de spiritul aeronautic. Colaborarile cu Toulouse-ul sunt foarte frecvente la aceasta universitate si pentru noi e important. Aceste prime trei lucrari au fost acceptate de prima data la comitetul TMS, ceea ce nu este ceva uzual.
Noile investitii in departamentul de Cercetare-Dezvoltare al ALRO, destinate imbunatatirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tabla tratata termic din aliaje de aluminiu cu aplicatii industriale de inalta calificare, au fost amplasate in cadrul Punctului de Lucru Aluminiu Prelucrat al companiei, de pe strada Milcov din Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți