12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Bercea Mondial a iesit din puscarie

- Advertisement -

Magistratii Judecatoriei Drobeta Turnu Severin au fost primii care l-au pus in libertate pe Bercea la sfarsitul anului trecut, insa decizia instantei nu a fost definitiva si a fost contestata de procurorii parchetului. Contestatia formulata in dosarul de liberare conditionata s-a judecat vineri, 8 februarie, la Tribunalul Mehedinti, care a respins-o si a mentinut hotararea instantei de fond, iar decizia este una definitiva. Asadar, Sandu Anghel, care era incarcerat in Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, a fost eliberat din spatele gratiilor, cei care l-au asteptat la iesire fiind membrii familiei. S-a respins contestatia formulata de parchet, mentinandu-se hotararea instantei de fond, Judecatoria Drobeta Turnu Severin. Urmeaza a fi intocmite toate documentele, in vederea punerii sale in libertate, a declarat Adrian Ungureanu, purtatorul de cuvant al Tribunalului Mehedinti, la scurt timp dupa ce s-a dat sentinta. Pana spre sfarsitul lunii septembrie a anului 2021, cand se va implini durata ultimei pedepse data de magistratii Tribunalului Dolj in 2017, Sandu Anghel se va afla sub supravegherea Serviciului de Probatiune Olt, iar in aceasta perioada acesta trebuie sa urmeze un curs de calificare profesionala.
Mondialul era inchis de la sfarsitul lunii februarie a anului 2011, atunci fiind arestat preventiv dupa ce l-a injunghiat pe nepotul sau Ionut Anghel, zis Mercedes, fiul fratele sau, Gheorghe Anghel, zis Felix. Prima condamnare a lui Sandu Anghel in aceasta cauza a fost data de magistratii Tribunalului Olt in anul 2012, atunci fiind condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru tentativa de omor calificat. insa, doi ani mai tarziu, pedeapsa a fost majorata la 8 ani si 9 luni, decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind definitiva.
De-a lungul anilor, Bercea a continuat sa tot fie condamnat in mai multe dosare penale in care a fost cercetat pentru savarsirea mai multor infractiuni. in 2013 a fost condamnat de Curtea Suprema la 2 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala si spalare de bani, iar in 2015 magistratii Curtii de Apel Pitesti il condamnau la 1 an, 4 luni si 272 de zile de puscarie pentru mituirea unui angajat de la Penitenciarul Colibasi. Acum doi ani, Tribunalul Dolj il condamna intr-un alt dosar, aflat pe rolul instantei de trei ani, Mondialul fiind cercetat in acesta pentru constituire de grup infractional organizat. Pedepsele anterioare au fost descontopite de magistratii doljeni si au fost contopite cu cele din cauza aflata pe rol, rezultand o pedeapsa de 12 ani, 7 luni si 272 de zile de inchisoare. Tot in 2017, instanta a dedus perioada executata din pedeapsa data in dosarul de tentativa de omor calificat si, de asemenea, s-au anulat mandatele de executare emise anterior si a fost emis un nou mandat corespunzator sentintei data in dosarul in care a fost judecat pentru constituire de grup infractional. Decizia instantei de atunci nu a fost definitiva si a fost atacata cu apel, o condamnare definitiva ramasa in acest dosar fiind data de magistratii Curtii de Apel Craiova la finele lunii noiembrie 2017, Sandu Anghel trebuind sa execute in final pedeapsa de 11 ani si 272 de zile de inchisoare.
in prezent, Bercea Mondial mai este cercetat inca intr-un dosar, de data aceasta aflat pe rolul Tribunalului Olt. si nu este anchetat singur, ci impreuna cu unul dintre fiii sai, Laurentiu Anghel, cunoscut si sub numele de Procuroru’, faptele de care sunt acuzati fiind comise de acestia in urma cu zece ani. Procurorii Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie i-au trimis in judecata pe cei doi in vara anului trecut, primul fiind acuzat de tentativa de omor, iar celalalt de tentativa de omor calificat. Victimele acestora au fost Valeriu Matei, fost viceprimar al Slatinei si fost consilier local, si un prieten de-al sau, Adrian Vaduva. Matei a fost injunghiat cu un cutit in umar, iar Vaduva a fost lovit cu masina si s-a ales cu piciorul rupt, dupa ce a incercat sa se fereasca tragand cu un pistol cu gaze mai multe focuri de arma in plan vertical. Primul termen de judecata in acest dosar a fost la sfarsitul lunii octombrie 2018 si de atunci cauza a tot fost amanata, urmatorul termen fiind stabilit pentru data de 27 februarie, cand vor fi citati inculpatii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți