14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Comasarea terenurilor, initiativa demarata de un parlamentar oltean

- Advertisement -

Cu peste 850.000 de fermieri care cer anual subventii pe terenurile agricole, Romania este in topul tarilor europene cu suprafete faramitate. Convinsi ca agricultura performanta se poate face numai pe suprafete mari, legiuitorii vor sa schimbe lucrurile. Lucreaza la o initiativa in acest sens si asteapta propuneri de imbunatatire din partea asociatiilor profesionale. Deputatii de Olt Alexandru Stanescu si Dan Ciocan sunt initiatorii acestui demers. Am lansat o provocare la nivel national – e vorba despre Legea comasarii terenurilor. Foarte multe asociatii de profil din Romania au venit cu sugestii. Vom avea dezbateri impreuna in Comisia pentru agricultura, sa gasim o formula prin care terenurile din Romania sa fie comasate, pentru ca agricultura din Romania are o problema cu dispersarea terenurilor, a explicat Alexandru Stanescu, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor
Initiatorul proiectului spune ca avantajele noii legi se vor regasi si in subventiile mai mari acordate pentru terenurile comasate. Propunerea legislativa ar putea avea o forma finala pana la sfarsitul anului.
in judetul Olt, peste 31.000 de fermieri au depus anul trecut subventii pentru terenurile agricole. Numarul lor ar trebui sa fie redus considerabil daca noua lege ii va avantaja pe cei care detin suprafete mari de teren.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți