17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bercea Mondial si Marian Chitea, fostul director al Hidroserv Slatina, trimisi in judecata intr-un dosar de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani

- Advertisement -

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Fanica, sotia acestuia, fiii sai Florin si Laurentiu, fata sa Izaura Constantin, fosta Anghel, ginerele sau Marius Constantin, zis Titi, Marian Dumitru Chitea, George Sergiu Danisor, Liliana Simona Bocea, Daniel Curt, Alexandru Haloiu, Mirela Ionescu, Florin Istrate, Goerge Catalin Manea, Angelin Radu, Birea Radu, Gheorghe Radu, Nicolae Toader si SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina sunt inculpati in dosarul inregistrat marti, 5 martie, pe rolul Tribunalului Olt, parte vatamata fiind ANAF, in calitate de reprezentant al statului roman prin DGRFP Craiova.
Patru dintre invinuitii din dosar – Bercea, sotia sa, Chitea si Danisor, la sfarsitul lunii noiembrie 2014, aveau sa fie retinuti de DIICOT si ulterior arestati preventiv pentru 30 de zile de magistratii Tribunalului Dolj. Decizia a fost contestata, iar Curtea de Apel Craiova a dispus ca fostul director al Hidroserv Slatina si omul de afaceri Danisor sa fie cercetati in stare de libertate, sub control judiciar. in privinta lui Sandu si Fanica Anghel acestia au ramas dupa gratii, avand condamnari in alte dosare.
Potrivit procurorilor DIICOT Craiova, faptele pentru care inculpatii au fost trimisi in judecata s-au petrecut intre anii 2007 – 2011, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala fiind estimat la un milion de euro. Inculpatii au constituit un grup infractional organizat in scop de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani. Acestia, prin intermediul SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, administrata in toata aceasta perioada de catre inculpatii Chitea Marian Dumitru si Danisor Sergiu, au derulat mai multe tranzactii comerciale cu autoturisme achizitionate de la SC EURO TEHNO GRUP SRL Pitesti si SC AUTEC AUTOTEHNIK SRL Pitesti. Autoturismele au fost cumparate in numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, prin numitii Anghel Sandu si Anghel Florin, delegati, iar plata acestora s-a facut atat prin depuneri in numerar in conturile celor doua societati din municipiul Pitesti, judetul Arges, cat si prin plati facute direct din conturile SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, se preciza la acea vreme intr-un comunicat al DIICOT.
Anchetatorii mai sustin ca exista suspiciuni ca desi autoturismele au fost inregistrate in contabilitatea SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina ca mijloace fixe, acestea prin intermediul inculpatului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost instrainate catre membrii familiei acestuia sau alte persoane gasite tot de catre acesta, fara a mai fi achitate. Prin manopere similare, inculpatii Chitea Marian Dumitru si Danisor George Sergiu, in calitate de administratori si in numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, au achizitionat de la membrii familiei lui Anghel Sandu, zis <> bunuri mobile si imobile la preturi supraevaluate, mai arata procurorii DIICOT.
La inceputul lunii februarie, Bercea Mondial a fost eliberat conditionat din inchisoare, dupa o decizie data de magistratii Tribunalului Mehedinti. Acesta se afla incarcerat in Penitenciarul Drobeta Turnu Severin unde isi ispasea pedeapsa totala de aproape 12 ani de inchisoare primita pentru mai multe fapte comise, data la sfarsitul lunii noiembrie 2017 printr-o decizie finala a judecatorilor Curtii de Apel Craiova. Sandu Anghel era in inchisoare din 2011, dupa ce la sfarsitul lunii februarie l-a injunghiat pe nepotul sau Ionut Anghel. Acuzat atunci de tentativa de omor, in anul 2014 acesta avea sa fie condamnat definitiv de inalta Curte de Casatie si Justitie la 8 ani si 9 luni de inchisoare, aceasta fiind si cea mai grea pedeapsa primita pentru infractiunile comise de-a lungul anilor.
Marian Chitea a ocupat mai multe functii la nivelul judetului, iar in 2009, sustinut de PDL, a fost numit director al Hidroserv Slatina. insa, legatura de rudenie cu Bercea Mondial, caruia ii botezase unul dintre nepoti, l-a costat functia. Dupa ce in anul 2011 Bercea a fost arestat pentru tentativa de omor, iar numele sau a aparut in presa in galeria nasilor celebri ai interlopului, Chitea a demisionat de la Hidroserv.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți