12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doua proiecte, negocieri si birocratie fara sfarsit

- Advertisement -

Un santier pe care se lucreaza intens, pentru ca, pana la sfarsitul verii, slatinenii sa se bucure de un parc generos in zona fostei unitati militare din Slatina. Pana la startul lucrarilor a fost insa un drum lung de aproape trei ani. in toata aceasta perioada, municipalitatea a purtat negocieri, a refacut documente de proprietate si a derulat licitatii, pentru ca acum sa poata spune ca promisiunea se indeplineste.
Aceste promisiuni noi le-am facut din 2016. Un an de zile ne-a luat numai sa renegociem protocolul cu Unitatea Militara si sa aducem din nou terenul in patrimoniul municipiului Slatina. Apoi a fost studiul de fezabilitate, apoi licitatia si am ajuns sa lucram efectiv in 2019, a declarat Emil Mot, primarul Slatinei.
Alt proiect pentru realizarea unei zone de agrement, acelasi proces lung, ce inca nu s-a sfarsit. Este vorba despre fosta baza sportiva Dumitru Dobrescu, din cartierul Progresul, aflata in proprietatea Ministerului Tineretului, in prezent o ruina. Primaria a purtat mai bine de un an negocieri pentru preluarea terenului, dar oficialii ministerului au pus o conditie ce pentru slatineanul de rand e aberanta. Sa fie construite in oras sase terenuri de tenis de camp. Asa cum au fost candva in zona respectiva. Din pacate ne-am lovit de refuzul celor de la Ministerul Tineretului si Sportului in schimbarea destinatiei. Din punctul dansilor de vedere trebuia sa avem sase terenuri de tenis, cum au fost pe fosta baza Dumitru Dobrescu pentru a putea schimba destinatia, a explicat edilul Emil Mot.
Numai ca pana la construirea terenurilor de tenis urmeaza o noua licitatie, cu termene si conditii care prelungesc din nou preluarea terenului abandonat de ani de zile de proprietar. Iar pana ca zona sa fie transformata intr-una de agrement e nevoie de un studiu de fezabilitate si o noua licitatie de lucrari, ceea ce inseamna inca o perioada de asteptare, care nu se stie cat se va prelungi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți