13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Medic de pe Sectia Psihiatrie a Spitalului Slatina, sub control judiciar intr-un dosar de coruptie

- Advertisement -

Anchetatorii au venit cu completari in dosarul penal ce are ca obiect infractiuni de coruptie, comise de catre persoane care, fie isi desfasoara activitatea profesionala in cadrul Sectiei de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, fie din afara acestei unitati spitalicesti, iar pe 12 martie au dispus extinderea actiunii penale fata de alti doi cumparatori de influenta, precum si fata de sefa sectiei unitatii medicale.
Doctora Cristina Mischie, sefa Sectiei Psihiatrie, este acuzata de luare de mita. La data de 16 mai 2017, a primit suma de 300 de lei de la inculpata V.F. (Florina Vlaicu, concubina infirmierului Ilie Constantin de pe aceeasi sectie n.r.) in legatura cu indeplinirea/neindeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intra in atributiile de serviciu ale medicului, privind acordarea prelungirii concediului medical pentru cumparatorul de influenta Berlinschi Georgeta (condamnata deja de magistratii Tribunalului Olt la 2 ani de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de 2 ani si 6 luni, ca urmare a incheierii unui acord de recunoastere a vinovatiei n.r.). Pe 29 iunie 2017 a primit suma de 100 de lei de la cumparatorul de influenta Z.F., in legatura cu indeplinirea/neindeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intra in atributiile de serviciu ale medicului, privind internarea medicala continua a acesteia in cadrul Sectiei de Psihiatrie a SJU Slatina din perioada 29 iunie – 6 iulie 2017 si emiterea scrisorii medicale din data de 6 iulie 2017, se arata intr-un comunicat remis de Parchetul Olt.
Referitor la cumparatorul de influenta Z.F., procurorii au retinut faptul ca in luna mai 2017 i-a dat infirmierului Constantin de pe Sectia Psihiatrie suma de 250 de lei, in schimbul promisiunii inculpatului ca va interveni si va determina cadrele medicale competente-medici sa elibereze actele necesare procedurii de revizuire periodica a incadrarii in grad de invaliditate, apoi, in baza aceleiasi activitati infractionale, cumparatorul de influenta a mai dat suma de 1.000 de lei aceluiasi inculpat, in luna februarie 2018, acesta promitand ca va trafica influenta sa in randul medicilor competenti a elibera actele medicale necesare incadrarii sale in grad de handicap. Inculpatul este acuzat astfel de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, in forma continuata, iar in sarcina sa s-a retinut si infractiunea de dare de mita, spun procurorii. La data de 29 iunie 2017, la instigarea inculpatului C.I. i-a dat suma de 100 de lei medicului specialist M.C. (Cristina Mischie n.r.) din cadrul Sectiei Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, in legatura cu indeplinirea/neindeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intra in atributiile acesteia de serviciu, privind internarea medicala la Sectia de Psihiatrie a cumparatorului de influenta Z.F. si emiterea scrisorii medicale din data de 6 iulie 2017 pe numele acestuia, se mai precizeaza in comunicat.
Cat priveste pe cel de-al doilea cumparator de influenta P.M., in sarcina acestuia s-a retinut faptul ca pe 22 mai 2017 a dat infirmierului de la Psihiatrie, prin intermediul concubinei acestuia Florina Vlaicu, suma de 400 de lei, o sticla de whisky si un pachet de cafea, in schimbul promisiunii ca va interveni si va determina cadrele medicale competente-medici, sa elibereze actele medicale necesare procedurii de revizuire periodica a incadrarii in grad de invaliditate si emiterii deciziilor medicale asupra capacitatii sale de munca.
Ca urmare a evaluarii gravitatii faptelor, fata de cei doi cumparatori de influenta, cat si fata de sefa Sectiei Psihiatrie, pe 12 martie 2019, respectiv 14 martie, fata de acestia s-a luat masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, stabilindu-se printre obligatii, interdictia de a nu depasi teritoriul tarii, de a nu comunica, direct ori indirect, intre acestia, iar referitor la medicul specialist Cristina Mischie s-a dispus si interdictia de a mai exercita profesia de medic in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, precum si functia de sef sectie al unitatii medicale.
Totodata, s-a dispus prelungirea controlului judiciar cu privire la ceilalti trei inculpati din dosarul de coruptie, respectiv Ilie Cosntantin, fost infirmier in cadrul Psihiatriei Spitalului Slatina, Florina Vlaicu, concubina acestuia, si Marilena Jianu, consilier in cadrul DGASPC Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți