4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Parinti executati silit pentru drepturi incasate ilegal

- Advertisement -

Fie ca vorbim de ajutoare sociale, alocatii de sustinere a familie, dar mai ales de indemnizatii de crestere a copilului si stimulente, multe dintre ele sunt incasate necuvenit. Statisticile Agentiei de Plati si Inspectie Sociala Olt, institutia care verifica acordarea acestor drepturi, arata ca unii beneficiari incearca sa pacaleasca statul. Din pacate inregistram in jur de 50-60 de debite lunar la beneficiari de indemnizatie de crestere a copilului, unde exista o interdictie, ca pe perioada accesului la acest beneficiu nu ai voie sa desfasori activitati pentru care sa obtii intr-un an calendaristic mai mult de 3.000 de lei, a explicat Ileana Ghita, director AJPIS Olt.
Sunt familii care nu respecta regulile nici atunci cand cer stimulentul de insertie. Acesta se acorda celor care se intorc la serviciu cu cel putin doua luni inainte ca cel mic sa implineasca varsta de doi ani. Conditia este ca beneficiarul sa isi pastreze locul de munca cel putin un an de la reincadrare. Ei ne aduc o decizie de angajare, o copie de pe certificatul de munca, adeverinta de la angajator si constatam in cadrul verificarilor ca dupa o luna – doua isi inceteaza raportul de munca si nu mai inregistreaza nici un fel de venit. si asa inregistram noi debite, a mai spus directorul AJPIS.
Spre exemplu, anul trecut, institutia a identificat peste 850 de beneficiari care au incasat necuvenit drepturi de asistenta sociala. Valoarea debitelor depasea 700.000 de lei, din acesti bani fiind recuperati aproximativ 550.000 de lei. in cazul in care banii nu pot fi recuperati de inspectorii sociali ai institutiei, dosarele sunt trimise la Finante, unde se incepe o procedura de executare silita.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți