12.3 C
Slatina
luni,5 iunie,2023
spot_img
No menu items!

Latest Posts

Peste o suta de politisti din judet, avansati in grad de Ziua Politiei

Sala de sedinte a Consiliului Judetean Olt si platoul din fata Prefecturii Olt au gazduit evenimentele organizate de IPJ, de Ziua Politiei Romane, alaturi de conducerea institutiei fiind prezenti, printre altii, prefectul de Olt Silviu Neacsu, presedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, dar si sefi sau reprezentanti ai institutiilor din judet cu care Politia colaboreaza.
Evenimentul din sala de sedinte a CJ a debutat cu intonarea imnului national si cu un moment de reculegere in memoria politistilor olteni cazuti la dotorie, apoi comisarul sef Ionel Sirbu, inspectorul sef al IPJ Olt, a dat citire mesajului transmis de chestorul general de politie Ioan Buda, inspectorul general al Politiei Romane. De asemenea, comisarul sef Sirbu a transmis si mesajul sau cu prilejul acestei zile, in cadrul caruia a tinut sa multumeasca colegilor sai pentru rezultatele bune inregistrate in ultimul an. (…) Ziua Politiei Romane reprezinta un minunat prilej de analiza si bilant pentru munca si viata politistilor din judetul Olt. in anul care a trecut, politistii olteni au actionat consecvent pentru indeplinirea atributiilor ce ne revin, astfel incat majoritatea indicatorilor de performanta au inregistrat evolutii pozitive. (…) Rezultatele bune obtinute se datoreaza atat muncii depuse de politisti, ce inteleg care le sunt indatoririle fata de comunitate si ca se impune sa dovedim ca suntem o institutie profesionista si ca vom reusi sa facem fata noilor provocari profesionale ale vietii, cat si sprijinului principalilor nostri parteneri din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, din agentiile de aplicare a legii. (…) La ceas aniversar, doresc sa multumesc si sa urez multa sanatate tuturor colegilor pentru profesionalismul si devotamentul cu care isi indeplinesc misiunile, precum si familiilor acestora pentru rabdare si intelegere. Sunt increzator ca aspiratiile noastre de mai bine, personale si profesionale, se vor implini prin efortul, capacitatea si disponibilitatea fiecaruia dintre noi de a se manifesta ca un profesionist, a spus inspectorul sef al Politiei Olt.
La randul sau, si prefectul de Olt Silviu Neacsu a transmis un mesaj oamenilor legii din judet. Politia Romana este una dintre institutiile fundamentale ale statului roman, ordinea publica fiind esentiala pentru bunul mers al societatii. Profesia de politist este bazata pe profesionalism si trebuie onorata in fiecare zi cu credinta si devotament, dumneavoastra avand responsabilitatea de a asigura ordinea publica in mod permanent. Devotamentul, profesionalismul si seriozitatea cu care va faceti datoria reprezinta pentru noi credinta unei vieti sigure si linistite. Va doresc mult succes in importanta activitate pe care o desfasurati, sa aveti parte de multa putere de munca pentru a raspunde cu prompitudine si maxima eficienta in orice situatie! La multi ani!, a declarat prefectul de Olt.
in cadrul sedintei festive, comisarul sef Ionel Sirbu a dat citire si celor peste o suta de politisti din judet avansati in grad cu prilejul acestei zile. Opt ofiteri si 97 agenti de politie au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen. Apoi, s-au acordat diplome aniversare institutiilor cu care IPJ Olt colaboreaza si s-au inmanat diplome castigatorilor competitiei sportive Cupa Politiei 2019. Tot de Ziua Politiei, pe platoul din fata Prefecturii Olt, a fost organizat un stand expozitional care sa reflecte activitatea si dotarea logistica a Politiei. Vizitatorii standului au putut vedea autospeciala luptatorilor de la Serviciul de Actiuni Speciale Olt, Laboratorul Criminalistic, cainele de urma Leko, pistolul radar care este in dotarea politistilor rutieri, precum si un echipaj al Serviciului Rutier Olt.
Un eveniment festiv dedicat Zilei Politiei Romane a avut loc si in sala de festivitati a Centrului de Formare si Perfectionare a Politistilor Nicolae Golescu Slatina. Patru ofiteri si doi agenti din cadrul institutiei de invatamant, care s-au remarcat in activitatea profesionala, au fost avansati in grad, iar in final comisarul sef Catalin Florescu, directorul scolii de Politie, a acordat diplome de merit politistilor care au participat la manifestarile cultural – sportive organizate cu aceasta ocazie.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.