3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pedepse cu suspendare si munca in folosul comunitatii in dosarul fraudarii fostei echipe de fotbal FC Caracal

- Advertisement -

Gheorghe Anghel, fostul edil al municipiului Caracal, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, in cadrul scolii Gimnaziale Gheorghe Magheru sau Liceului Teoretic Mihai Viteazul Caracal, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca. Stelian Veselin, fostul presedinte al echipei de fotbal FC Caracal si fostul director al IGO Caracal, a primit o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare, pe durata aceluiasi termen de supraveghere de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, Veselin va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, in cadrul Colegiului Agricol Dimitrie Petrescu sau scolii Gimnaziale Nicolae Titulescu. Victor Botezatu, trezorier la FC Caracal si angajat al IGO, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani, perioada in care va presta munca in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, in cadrul Spitalului Municipal Caracal sau scolii Gimnaziale Nr. 2 Caracal. Petre Neacsu, secretar al Asociatiei Fotbal Club Caracal, administrator al SC Progres Club SRL si angajat la IGO, a primit si el 2 ani si 10 luni inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere tot de 4 ani. si acesta va presta munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, in cadrul Spitalului Municipal Caracal sau scolii Gimnaziale Nr. 2 Caracal. Cristian Georgescu, fost vicepresedinte al FC Caracal si fost comisar la Garda Financiara, a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani, pe parcursul acestui termen trebuind sa presteze munca in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, in cadrul Spitalului Municipal Caracal sau Primariei Caracal. 2 ani de inchisoare cu suspendare pe durata aceluiasi unui termen de supraveghere de 4 ani a primit si Artemiza Pisica, angajata a IGO. si aceasta, in aceasta perioada, va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, in cadrul scolii Gimnaziale Gheorghe Magheru Caracal sau Liceului Teoretic Mihai Viteazul Caracal.
Instanta de judecata a dispus si confiscarea urmatoarele sume de bani de la inculpati: Gheorghe Anghel, suma de 285.000 lei; Anghel si Victor Botezatu – cate 31.750 lei si respectiv 449.398 lei fiecare reprezentand cote egale de 1/2 fiecare din sumele de 63.500 lei si respectiv 898.796 lei; Anghel – 409.011 lei, Stelian Veselin – 879.110 lei, Petre Neacsu – 879.110 lei si Artemiza Pisica – 449.625 lei. De asemenea, Veselin, Neacsu, Botezatu si Cristian Georgescu trebuie sa plateasca, in solidar, suma de 1.179.565 lei catre partea civila SC IGO SA, prin lichidator judiciar. Curtea de Apel Craiova a mai confiscat de la fiecare dintre inculpatii Stelian Veselin, Cristian Georgescu, Victor Botezatu si Petre Neacsu suma de cate 91.769 lei, iar de la Veselin inca 36.564 lei. Instanta a mentinut sechestrul asigurator si masurile asiguratorii instituite asupra bunurilor inculpatilor Georgescu si Neacsu. De asemenea, magistratii craioveni au lasat nesolutionata actiunea partii civile Statul Roman, prin DGRFP Craiova – AJFP Olt.
invinutii din dosar au fost acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala prin neplata impozitelor cu retinere la sursa, complicitate la infractiunea de delapidare, complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals material in inscrisuri oficiale. Potrivit anchetatorilor, inculpatii, in perioada 2010 – 2013, ar fi constituit un grup infractional organizat care a avut drept scop sustragerea de sume substantiale de bani, in dauna unei institutii publice, respectiv Primaria Caracal, si a SC IGO SA, din municipiul Caracal, pentru sustinerea echipei de fotbal FC Caracal. in acest fel, primaria a fost prejudiciata cu aproximativ 6 milioane de lei. in anul 2014, dosarul a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți