5.2 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ambulantierii din Corabia si-au reluat activitatea. Doi dintre ei, detasati la Caracal

- Advertisement -

Odata cu repunerea in functii si reluarea activitatii pentru sapte dintre ambulantierii acuzati ca au furat motorita din ambulante, contractele a patru dintre ambulantierii care la inceputul anului au fost angajati pe perioada determinata, in locul lor, au fost reziliate.
Deciziile au fost luate in urma intalnirii Comitetului Director al Serviciului de Ambulanta Olt, de zilele trecute. S-a hotarat repunerea in functie si reluarea activitatii pentru sapte dintre ambulantierii anchetati. Aceasta hotarare s-a luat cu acordul Ministerului Sanatatii, acestia beneficiind de prezumtia de nevinovatie pana la o hotarare judecatoreasca definitiva. Au fost reziliate contractele de munca pentru patru dintre ambulantierii angajati pe perioada determinata. Doi ambulantieri din cei care si-au reluat activitatea au fost detasati la Substatia Caracal, pana la incheierea procesului in care sunt implicati, luandu-le locul celor doi care au fost detasati in prealabil la Substatia Corabia pentru suplinirea de personal. Ceilalti cinci s-au reintors la munca in cadrul Substatiei Corabia, a spus doctorul Alin Dinu, purtatorul de cuvant al Ambulantei.
15 soferi de ambulanta de la Statia Corabia, 14 cercetati sub control judiciar si unul in stare de libertate, au fost trimisi in judecata de procurorii din Corabia la jumatatea lunii ianuarie 2019, acestia fiind acuzati de delapidare, fals intelectual in forma continuata si uz de fals. Potrivit rechizitoriului intocmit de anchetatorii corabieni, in cursul anului trecut, inculpatii, in calitate de angajati in functii de conducatori auto ai ambulantelor de la Statia de Ambulanta Corabia, si-au insusit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat in urma deplasarii cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantitatilor de carburant insusite au intocmit foi de parcurs continand date ce nu corespund realitatii. De asemenea, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei in trei dosare penale in care anchetatorii vor continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa in primul, pentru fals intelectual in cel de-al doilea si pentru marturie mincinoasa in al treilea, de savarsirea acestei infractiuni fiind acuzat fratele unuia dintre ambulantieri.
Imediat dupa ce ambulantierii au fost plasati sub control judiciar, posturile acestora au fost scoase la concurs si in primele zile ale lunii ianuraie 2019 au fost ocupate pe perioada determinata, pana la intoarcerea titularilor pe functii, de zece dintre cei 18 candidati inscrisi care au promovat proba scrisa si proba de interviu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți