11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei tronsoane de drum judetean, reabilitate cu bani europeni

- Advertisement -

Cel mai mare proiect de infrastructura rutiera derulat de Consiliul Judetean Olt pe fonduri europene, reabilitarea DJ 546, a intrat in linie dreapta. in cateva saptamani se vor finaliza lucrarile de proiectare, iar apoi se va organiza licitatia pentru desemnarea constructorului. Proiectantul mai are aproximativ o luna de zile sa ne aduca proiectul, sa ni-l puna la dispozitie, a avut doua luni de zile sa faca proiectul, o luna deja a trecut de cand le-am dat ordinul de incepere, in baza proiectului noi vom scoate la licitatie constructia acelui drum. Din pacate nu pot sa estimez aceasta data (a inceperii lucrarilor), eu mi-as dori sa inceapa anul acesta, a spus Marius Oprescu, presedinte CJ Olt.
Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, un alt program cu fonduri europene, care va finanta lucrari de modernizare pentru alte doua drumuri judetene din Olt. Cel mai avansat este proiectul care cuprinde tronsonul cunoscut drept Valea Oltului. Pe Strategia Dunarii avem inca doua drumuri depuse, care in principiu sunt eligibile, dar inca nu am semnat contractele. La unul am avut vizita pe teren, este vorba de drumul de la Stoenesti pana la iesire din judetul Olt in Teleorman, pana la Giuvarasti, e vorba de Valea Oltului. Daca vom face acele doua drumuri, Verguleasa pana la Daneasa si apoi Stoenesti pana la Giuvarasti, practic avem o axa de drum judetean modernizata care taie judetul de la nord la sud, a mai spus presedinte CJ Olt.
Celalalt tronson de drum care asteapta unda verde pentru asfaltare se afla intr-o zona in care mai sunt inca portiuni de drum judetean balastate. Este vorba despre portiunea care porneste din Falcoiu catre Osica de Jos, Dobrun, Voineasa si iese in Bals.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți