13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cladiri publice, modernizate cu bani europeni

- Advertisement -

Departamentele care intocmesc proiecte cu fonduri europene din Primaria Slatina si Consiliul Judetean lucreaza in continuu. Ambele institutii au inteles ca banii europeni au un rol decisiv in dezvoltarea comunitatilor, asa ca profita la maximum de ei. De la investitiile in refacerea drumurilor judetene si pana la construirea sau modernizarea unor cladiri publice, fiecare milion de lei primit prin aceste proiecte a contat. La Slatina, autoritatile vor sa reabiliteze strazi, sa construiasca o cresa si o gradinita si sa repare un liceu, prin Programul Operational Regional.
si Consiliul Judetean a depus proiecte pentru reabilitarea termica a sapte cladiri publice, tot din bani europeni. Pentru trei dintre ele, au fost semnate deja contractele de finantare. Pana in momentul de fata, am semnat contractele de finantare pentru trei astfel de proiecte – fosta Vila Barbulescu, Biblioteca Judeteana si sediul Consiliului Judetean Olt. Toate celelate sunt in diverse faze, probabil ca in perioada urmatoare vom incepe sa mai semnam. La fosta vila de protocol, deja s-au apucat de lucrari, la biblioteca si sediul consiliului suntem in perioada de evaluare a ofertelor de executie, a spus Marius Oprescu, presedintele CJ Olt.
Zilele trecute, atat Consiliul Judetean, cat si Primaria Slatina, au semnat contracte de finantare pentru doua investitii importante: modernizarea DJ 642, cu valoare de aproape 82 de milioane de lei si modernizarea completa a sistemului de iluminat din Slatina, cu o valoare de aproximativ 23 de milioane de lei. Pentru ambele proiecte, 98% din suma vine din fonduri europene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți