15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marfa contrafacuta, confiscata de politistii din Olt. Cinci societati s-au ales cu dosare penale

- Advertisement -

Politistii au actionat in localitatile Slatina, Caracal, Corabia, Osica de Sus si Tufeni, in vederea prevenirii si combaterii faptelor ilicite in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale. in urma activitatilor desfasurate, au fost identificati cinci agenti economici, din municipiile Slatina si Caracal, care aveau expuse, in vederea comercializarii, peste 200 de articole de imbracaminte, incaltaminte si jucarii, purtand insemnele de identificare ale unor branduri de renume. in cauza, s-a dispus indisponibilizarea produselor contrafacute, in valoare de aproximativ 15.000 de lei, in vederea continuarii cercetarilor si stabilirii prejudiciului creat titularilor marcilor respective, a declarat Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.
Ea a adaugat ca politistii SICE au intocmit cinci dosare penale reprezentantilor societatilor respective, cercetarile continuand sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute si pedepsite de Legea 84/1998, constand in punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.
De asemenea, tot in weekend, oamenii legii au aplicat si 28 de amenzi, in valoare totala de 117.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari servicii ilicite. in conformitate cu aceasta, politistii au confiscat aproximativ 80 de kilograme peste, 60 de kilograme carne de porc si pui, 20 de kilograme zahar, precum si suma de 1.200 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți