27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cherestea transportata ilegal, confiscata de politistii olteni

- Advertisement -

Politistii Serviciului de Ordine Publica au continuat sa actioneze in baza planului Scutul Padurii, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilegale din domeniul silvic, iar marti dimineata a fost depistat in trafic, pe raza orasului Bals, un transport ilegal de material lemnos.
Un barbat de 36 de ani, din comuna Bistrita Bargaului, judetul Bistrita Nasaud, transporta cherestea cu un ansamblu de vehicule, iar politistii au stabilit ca acesta este angajat al unei firme cu sediul in aceeasi localitate. intrucat au existat suspiciuni cu privire la concordanta datelor inscrise in avizul de insotire si cantitatea transportata efectiv, materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Bals, in vederea inventarierii si cubarii acestuia, a declarat Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.
in urma inventarierii materialului lemnos, au rezultat 7,86 metri cubi de cherestea in plus fata de cantitatea trecuta in avizul de insotire a marfii, iar politistii au sanctionat contraventional societatea comerciala, pentru incalcarea prevederilor Legii 171/2010 modificata, privind sanctionarea si stabilirea contraventiilor silvice, cu amenda in valoare de 3.000 de lei. De asemenea, intreaga cantitate de material lemnos, a carei valoare se ridica la suma de 5.170 lei, a fost confiscata de politisti si predata reprezentantului Ocolului Silvic Bals.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți