8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Directia de Asistenta Sociala cauta 100 de asistenti maternali

- Advertisement -

Institutia olteana a accesat fonduri europene din intermediul proiectului TEAM-UP: Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor pentru ca duce lipsa de asistenti maternali care sa ii ingrijeasca pe micutii aflati in grija statului.
Proiectul se deruleaza pe o perioada de cinci ani, incepand cu 2019. Scopul este sa extindem reteaua de asistenti maternali din judetul Olt, ca angajati ai DGASPC. Proiectul presupune evaluarea si angajarea unui numar de 100 de asistenti maternali pe parcursul acestor cinci ani, in anul 2019 fiind vorba de angajarea a 40 de asistenti maternali, a spus Cristian Lungu, directorul adjunct al DGASPC Olt.
Viitorii asistenti maternali vor primi din partea statului salariu, dar si alocatia de plasament pentru copiii pe care ii ingrijesc. Salariile pleaca de la 2.500 de lei si ajung la 4.000 de lei brut, in functie de numarul de copii, daca au sau nu dizabilitati, dar si in functie de vechimea in munca. in afara de acesta, mai primesc si niste drepturi ale copiilor: alocatia de plasament si alocatia de stat a copilului, a precizat Cristian Lungu.
Persoanele interesate de un astfel de loc de munca trebuie sa respecte insa anumite conditii, de la conduita impecabila in societate, pana la conditii de cazare si spatiu corespunzator pentru copilul sau copiii luati in plasament.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți