12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Taximetristii slatineni, controlati de politistii rutieri

- Advertisement -

70 de taxiuri au fost oprite in trafic pe arterele Slatinei, iar in urma verificarilor politistii au aplicat 20 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 9.000 de lei.
Opt dintre taximetristi au fost amendati pentru neeliberarea bonului fiscal, sase pentru ca aveau lampa taxi scoasa din functiune, unul pentru ca avea aparatul de taxat scos din functiune, unul pentru nepurtarea centurii de siguranta si unul pentru lipsa documente.
Actiunea a urmarit eliminarea activitatilor ilicite in domeniul taximetriei, verificarea detinerii documentelor de transport, reducerea numarului accidentelor rutiere si impunerea respectarii normelor legale care reglementeaza activitatea de taximetrie. Sanctiunile au fost aplicate pentru incalcarea prevederilor Legii 38/2003, privind transportul in regim de taxi sau in regim de inchiriere, si ale OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, a declarat Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.
Politistii rutieri recomanda persoanelor care utilizeaza serviciile de taxi sa solicite bonul fiscal la finalul cursei si sa nu incurajeze activitatile ilicite in domeniu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți