12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Contract cadru pentru reabilitarea tuturor blocurilor din Slatina

- Advertisement -

Cu 103 blocuri reabilitate in ultimii trei ani, Primaria Slatina are, pe lista de prioritati, continuarea acestor investitii pana la anveloparea tuturor blocurilor din oras. in curand, va fi desemnat constructorul care sa izoleze termic alte 58 de imobile.
in afara de acestea, ar mai fi inca 248 de blocuri nereabilitate in oras. Primaria Slatina vrea sa le anvelopeze pe toate si a facut primele demersuri in acest sens.
Directia Administrarea Patrimoniului le-a identificat si acum ia legatura cu asociatiile de proprietari pentru realizarea documentelor premergatoare. Avem un proiect mare, pentru 4 ani de zile. Vrem sa facem un contract cadru pentru anveloparea tuturor blocurilor din oras. in 2 – 3 saptamani o sa scoatem in licitatie acest contract cadru care cuprinde 248 de blocuri, a spus primarul Slatinei, Emil Mot.
Edilul a mai explicat ca toate blocurile trebuie sa fie inscrise intr-o asociatie de proprietari, pentru a putea fi anvelopate. Autoritatile au discutat acest aspect cu presedintii de asociatii, care vor accepta sa preia imobile doar pentru reabilitare. Nu putem sa anvelopam blocuri sau o scara daca nu avem o asociatie de proprietari, pentru ca Primaria Slatina nu poate sa incheie un contract cu o persoana fizica. Din pacate, asa este legea si noi nu putem sa facem lucrari pe proprietati private, a declarat primarul Mot.
Pana acum, locatarii mai multor blocuri din Slatina au inteles ca inscrierea in asociatie e singura solutie legala pentru a avea blocul izolat termic si au reusit sa respecte aceasta conditie. Au libertatea ca dupa finalizarea programului de anvelopare sa se retraga din asociatie, fara costuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți