13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tot mai putini beneficiari de ajutor social in Olt

- Advertisement -

Ajutorul social si modul in care se acorda acesta. Este un subiect controversat, care a fost dezbatut marti in cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Olt. Agentia de Plati si Inspectie Sociala a vorbit despre evolutia numarului beneficiarilor la nivelul judetului, in ultimii ani.
Chiar daca se constata o crestere constanta a numarului celor care primesc aceste ajutoare, e nevoie de o mai mare implicare din partea institutiilor cu atributii in domeniu, pentru a folosi cat mai eficient asistatii social. Sunt lunar sute de locuri de munca vacante, care ar putea fi ocupate de cei care traiesc din venitul minim garantat. Haideti sa discutam, sa gasim o solutie pentru a folosi la maximum resursele acestor persoane. Sa trimitem notificari catre angajatorii care sunt in cautare de forta de munca, iar acestia sa mearga direct la primarii sa ia legatura cu persoanele care beneficiaza de ajutoare sociale, a spus Silviu Neacsu, prefectul judetului.
De la inceputul anului 2018 si pana acum, numai 26 de dosare de ajutor social au fost eliminate de la plata, la nivelul judetului, pe motiv ca titularii au refuzat un loc de munca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți