12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Ansamblul Plaiurile Oltetului din Osica de Sus, premiul I la Festivalul international Am fost s-om fi din Sighetu Marmatiei

- Advertisement -

Doua mari spectacole au avut copiii din Ansamblul Plaiurile Oltetului de la soparlita in localitatile maramuresene Baia Mare, unde au participat si la traditionala parada a portului popular, si Sighetu Marmatiei, juriul stabilind la final ca ei sa fie marii castigatori ai locului I.
Zeci de ansambluri folclorice din tara, dar si din strainatate, au fost prezenti la Festivalul Am fost s-om fi, iar ansamblul din Osica de Sus a demonstrat ca este cel mai bun. Va multumim pentru sprijinul moral si pentru gandurile frumoase pe care ni le-ati transmis pe parcursul acestor zile minunate! Ne-au motivat enorm si am dat totul pe scena, iar rezultatul a fost unul pe masura! Am fost cei mai buni dintre cele 30 de ansambluri si formatii, atat din Romania, cat si din alte tari ca Ucraina, Lituania, Polonia, Republica Moldova, care au participat la acest festival, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a ansamblului.
Coregraf al copiilor din Plaiurile Oltetului este maestrul George Ghita a lu’ Porumbelu’, care a declarat ca se bucura de premiul castigat. Suntem un ansamblu nou infiintat, avem aproape doi ani, si este a doua iesire la un festival organizat in tara. Dupa ce anul trecut am fost la Calimanesti, in acest an am ajuns la Sighetu Marmatiei. Am luat premiul I, am fost cei mai buni, spectacolul nostru avand aproape un sfert de ora. Am fost cu o suita de fete, traditionalul dans barbatesc calusul si dansul <>, unde au evoluat pe scena toti cei 40 de copii ai ansamblului, 23 de calusari si 17 fete, iar din program a facut parte si solista vocala Daria Coleci. Sunt bucuros de premiul castigat, sper ca pe viitor sa avem aceleasi performante. Copiii s-au bucurat si de ceea ce au vizitat, am fost in orasul Baia Mare, unde a fost si un spectacol, insa nu am putut rata sa vedem si Cimitirul Vesel de la Sapanta, a spus instructorul George Ghita.
De reusitele copiilor sunt mandri si primarul Gheorghe Manicea, directorul ansamblului, Constantin tatu, directorul Caminului Cultural Osica de Sus, dar si profesorul Ilie Braileanu, directorului Palatului Copiilor Adrian Baran Slatina, cel datorita caruia a fost posibila prezenta Ansamblului Plaiurile Oltetului la festivalul din Sighetu Marmatiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți