19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

PSD, conducere noua, mobilizare pentru continuarea guvernarii

- Advertisement -

Cu o conducere noua, din care face parte si senatorul oltean Paul Stanescu, PSD trebuie sa isi duca pana la capat programul de guvernare. Este punctul de vedere al liderului PSD Olt, Marius Oprescu, dupa schimbarile care s-au produs in ultimele zile pe scena politica din Romania. Pentru perioada urmatoare, misiunea acestei conduceri este sa tina echipa unita, sa reusim sa pastram majoritatea, pentru ca avem un program de guvernare care trebuie dus la capat, a spus Marius Oprescu, presedintele executiv al PSD Olt.
intrebat despre numirea lui Paul Stanescu in functia de presedinte executiv al partidului, Marius Oprescu a spus ca este persoana potrivita, mai ales ca este cel care a semnalat din timp problemele aparute in conducerea partidului. Despre domnul Paul Stanescu pot spune ca era persoana cea mai credibila pentru aceasta functie pentru ca, asa cum stiti, e aproape un an de cand organizatia din Olt, prin vocea domnului presedinte Paul Stanescu, am tot vorbit despre un management defectuos la nivelul conducerii centrale a partidului. Iata ca au venit alegerile europarlamentare, care ne-au demonstrat acest lucru. PSD a coborat de la 46% la alegerile parlamentare, la 23% la europarlamentare. Practic, am pierdut jumatate din procentele pe care le-am avut. Aceasta situatie e cauzata nu de un program de guvernare prost, pentru ca s-au facut multe lucruri bune in tara, este cauzata de un management defectuos si de o proasta comunicare, a mai spus liderul PSD Olt.
Noua conducerea a PSD a trecut cu bine de primul test: numirea lui Marcel Ciolacu la conducerea Camerei Deputatilor. Lucrurile s-au asezat, ieri (miercuri n.r.) a fost un prim test pentru noua conducere a partidului si in acelasi timp pentru majoritatea parlamentara, in Camera Deputatilor – 172 de voturi pentru Marcel Ciolacu, la 100, opozitia coalizata. Practic, in acest moment nu putem vorbi despre o schimbare a guvernarii, atata timp cat ei nu reusesc sa asigure o majoritate. Schimbarea unui guvern intre cele doua randuri de alegeri parlamentare se face prin motiune de cenzura depusa in Parlament si prin schimbarea majoritatii. Astea sunt regulile democratiei, fie ca le convin adversarilor nostri, care de data aceasta au obtinut un procent foarte bun si ii felicit, fie ca nu le convin, a precizat Marius Oprescu.
in perioada urmatoare, conducerea centrala a PSD va avea discutii cu toti presedintii de organizatii si cu parlamentarii social democrati.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți