11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pericol de scarlatina la o unitate de invatamant din Slatina

- Advertisement -

Toti prescolarii din clasa respectiva au primit tratament pentru scarlatina, ca o masura de prevenire a raspandirii acestei boli.
intr-o comunitate de prescolari din Slatina, s-a suspectat un caz de scarlatina in 3 iunie 2019. S-au luat masuri de prevenire: s-au depistat contactii de colectivitate, care vor fi supravegheati clinic timp de 10 zile. S-au recoltat exudate faringiene si nazale, iar pana la primirea rezultatelor, toti vor primi tratament profilactic, a explicat Gabriela Gogiu, purtatoarea de cuvant a DSP Olt.
De la inceputul anului si pana acum, in Olt s-au inregistrat trei cazuri de scarlatina. Scarlatina este o boala bacteriana si se manifesta printr-o eruptie cutanata stralucitoare care acopera cea mai mare parte a corpului si este aproape intotdeauna insotita de durere in gat si febra mare. Scarlatina apare cel mai frecvent la copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 15 ani. Lasata netratata, scarlatina poate duce la complicatii grave care afecteaza inima, rinichii si alte parti ale corpului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți