11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Festivalul Pomul Vietii, pentru al 26-lea an in orasul Bals

- Advertisement -

Surpriza pregatita in acest an de autoritatile locale este spectacolul extraordinar oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Gorjului din Targu Jiu, judetul Gorj.
Festivalul Etno Folcloric Pomul Vietii va incepe joi dimineata, la ora 08:30, cu sosirea mesterilor populari, deschiderea targului din parcul orasenesc, unde acestia isi vor expune lucrarile, fiind la ora 09:00. Nu mai putin de 16 mesteri populari din judetul Olt, dar si din localitatea valceana Horezu, sunt prezenti la targ – Marin Ciungulescu, stefan Trusca, Rodica Trusca, Gheorghe Dragomir, Gheorghe Turcitu, Ionut Vlad, Ion Turcitu, Ion Murgasanu, Constantin Murgasanu, Ion Puietu din Horezu, Gheorghita Boiangiu, Petre Ciobanu de la scoala Calui, Constantin Gheja, Ion Nica, Ilie Chirea si Ionel Cococi de la Vadastra. Apoi, de la ora 10:30, la Biblioteca Petre Pandrea se va desfasura simpozionul Petre Pandrea. Cu incepere de la ora 12:00 va avea loc manifestarea Omagiu Ziua Eroilor la Monumentul Eroilor. Dupa sosirea ansamblurilor de amatori la Monumentul Eroilor la ora 13:30 si parada portului popular, care se va desfasura pe parcursul unei orei, ansamblurile folclorice de amatori vor evolua pe scena special amenajata pentru ele de la ora 15:00. Sunt in spectacol ansamblurile Pomul Vietii din Bals, Oltetul din Morunglav, Brauletul din Parscoveni, Flori de mar din Curtisoara, Hora Florilor din Osica de Jos, Ghiocelul din Cezieni, Traienita din Traian, Plaiurile Oltetului din Osica de Sus si Dobruneanca din Dobrun.
incepand cu ora 20:00, pe parcursul a doua ore, Ansamblul Doina Gorjului din Targu Jiu, invitatul special al celei de-a 26-a editii a Festivalului Pomul Vietii Bals, va sustine in parcul orasenesc un grandios spectacol folcloric. Pe scena vor evolua solistii Maria Loga, Victorita Lacatusu, Olguta Berbec, Ion Dragan, Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Georgiana Barsac, Alexandra Bleaje, Roxana Croitoru, Claudia Torop si corpul de balet, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra ansamblului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți