18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Gospodarii din Scornicesti, afectate din nou de inundatii

- Advertisement -

Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt, a declarat ca echipajele de pompieri din cadrul Statiei Scornicesti si Detasamentului Slatina au intervenit in satele Negreni si Margineni-Slobozia ale orasului Scornicesti, cu o autospeciala prevazuta cu accesorii pentru evacuarea apei, o motopompa remorcabila, o motopompa transportabila si un autocamion de interventie.
S-a actionat pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii. Apa a provenit din precipitatii si scurgeri de pe versanti. Nu au fost afectate locuinte sau anexe gospodaresti, misiunile de evacuare a apei incheindu-se pe parcursul noptii de joi, a declarat vineri dimineata reprezentantul ISU.
Potrivit sursei citate, in localitatea Margineni-Slobozia au fost inundate 20 de curti, iar la Negreni patru. Apa s-a acumulat in curti si punea in pericol locuintele, a mai transmis Alin Basasteanu. Trei atentionari meteorologice de fenomene meteo imediate, caracterizate prin intensificari de scurta durata ale vantului, grindina si cantitati de apa de aproximativ 25 – 30 de litri pe metrul patrat, au fost emise joi, in intervalul orar 17:40 – 21:00, si au vizat zona de nord a judetului Olt.
La inceputul saptamanii, alte aproximativ 50 de gospodarii din patru sate ale orasului Scornicesti, printre care si Margineni-Slobozia, au fost afectate de inundatii, mai multe echipaje de pompieri intervenind pentru evacuarea apei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți