5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Comunele Brancoveni si Brastavatu vor fi racordate la gaze naturale

- Advertisement -

inca o zi istorica pentru comuna Brancoveni: am primit avizul de principiu pentru prima infiintare a sistemului de alimentare cu gaze naturale a comunei prin SNTGN Transgaz, transmitea vineri Ion Cheroiu, primarul localitatii, pe pagina sa de Facebook.
Racordarea comunei Brancoveni la reteaua nationala de transport gaze naturale a Transgaz urmeaza a fi facuta la conducta de inalta presiune Iancu Jianu – Bals, aflata in proprietatea societatii SMR Bals.
Edilul Ion Cheroiu a declarat pentru Eveniment de Olt ca fondurile pentru realizarea studiului de fezabilitate sunt deja alocate de la bugetul local, insa pentru moment nu a fost gasita o sursa de finantare pentru realizarea lucrarii. Fondurile pentru realizarea studiului de fezabilitate le avem deja alocate de la bugetul local. Trebuie sa vedem de unde vor fi alocati bani pentru realizarea lucrarii, deocamdata nu am gasit o sursa de finantare, noi speram ca prin Fondul de Dezvoltare si Investitii (FDI). Nu stiu momentan, dar deocamdata trebuie sa facem documentatia, sa vedem pe ce prindem investitia, dar sigur cu fonduri de la Guvernul Romaniei. Lucrarea este destul de mare si necesita foarte multi bani, nu stiu cand va incepe, trebuie mai intai sa gasim sursa de finantare. Sper ca studiul de fezabilitate sa fie realizat in aceasta vara si atunci cand gasim fonduri sa dam drumul investitiei. Toate cele patru sate ale comunei, Brancoveni, Valeni, Margheni si Ociogi, vor fi racordate la gaze naturale, a spus primarul localitatii.
Administratia din Brancoveni nu este singura din judetul Olt care vineri a primit avizul de principiu din partea Transgaz privind racordarea localitatii la reteaua nationala de gaze naturale. si comuna Brastavatu din sudul judetului va avea gaze naturale, aceasta urmand a fi racordata la Statia de Reglare Masurare Caracal. Vorbim despre un proiect foarte important pentru comuna noastra si ma refer atat la Brastavatu, Crusovu si Gara Visina, cat si pentru intreaga zona Corabia – Caracal. Pentru realizarea studiului de fezabilitate era nevoie de acest aviz al Transgaz. Este un inceput ca pentru toate celelalte proiecte pe care le-am realizat impreuna, a postat Cici Constantin Oprea, primarul comunei Brastavatu, pe pagina sa de socializare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți