11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Orasul Draganesti Olt va avea teren de fotbal cu nocturna si 500 de locuri pentru spectatori

- Advertisement -

Cetatenii din orasul Draganesti Olt se vor bucura in curand de o baza sportiva la standarde internationale care va cuprinde si un teren de fotbal cu noctura si tribune pentru 500 de spectatori. Constructia va fi realizata de Compania Nationala de Investitii, dupa ce Guvernul Romaniei si-a luat angajamentul ca va construi si moderniza 400 de terenuri de fotbal din tara, in vederea organizarii Campionatului European de Fotbal, de anul viitor.

Administratia locala din Draganesti Olt a fost informata saptamana trecuta, printr-o adresa oficiala transmisa de Directia Investitii – Departamentul Sport, invatamant si Cultura a CNI, ca in oras urmeaza a se construi o baza sportiva TIP 1.
Localitatea este printre primele din tara unde se va construi o astfel de baza, spune Pantelie Rotaru, primarul orasului Draganesti Olt. Asa cum v-am promis, proiectele pentru dezvoltarea localitatii noastre merg mai departe! Draganestiul este printre primele localitati din tara unde va fi construita o baza sportiva la standarde internationale. Aceasta va cuprinde teren sportiv de fotbal TIP 1, omologat UEFA si FRF, cu nocturna si tribune pentru 500 de spectatori, miniteren sportiv tusat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, cladire vestiare si administrativa si parcare pentru autovehicule si autocar, a declarat edilul.
Pentru realizarea acestei investitii este nevoie de o suprafata minima de teren de aproximativ 13.202 metri patrati (dimensiuni minime lungime 164 metri patrati, latime 80,50 metri). Terenul de fotbal va avea 105 metri lungime si 68 de metri latime, iar terenul sportiv mic necesar desfasurarii unor alte competitii sportive, precum minifotbal, handbal, baschet, tenis, va avea 20 de metri latime si 40 de metri lungime.
Potrivit adresei CNI, Primaria Draganesti Olt trebuie, printre altele, sa transmita pana pe 1 iulie 2019 companiei un extras de carte funciara actualizat la zi pentru terenul propus pentru constructia bazei sportive TIP 1. Primarul Pantelie Rotaru a declarat pentru Eveniment de Olt ca ar fi doua variante unde ar putea fi realizata investitia. Una dintre variante este amplasamentul fostului stadion din oras, iar cea de-a doua este o suprafata de teren, situata la iesirea din Draganesti Olt, intre PECO si fosta fabrica de zahar. Nu am luat inca o decizie in acest sens, trebuie sa ne consultam si cu reprezentantii CNI, de la Tehnic, care este cea mai buna solutie, insa noi ca si administratie ne-am dori ca aceasta baza sportiva sa se construiasca in locul vechiului stadion, a spus edilul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți