12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sfaturi pentru consumatori, in zilele calduroase

- Advertisement -

Sectoarele destinate produselor lactate din piete sunt atent monitorizate de inspectorii veterinari in aceasta perioada. Alimentele se pot altera foarte repede din cauza temperaturilor ridicate, daca nu sunt pastrate in vitrinele frigorifice.
Laptele, un aliment care se altereaza usor, este pastrat obligatoriu in frigider. Iar pentru a evita eventualele nemultumiri ale clientilor, producatorii il aduc numai la comanda si ii indeamna pe cumparatori sa vina se isi ia marfa acasa dis de dimineata.
Inspectorii veterinari ii sfatuiesc pe consumatori sa nu cumpere alimente din locuri neautorizate si sa fie foarte atenti la modul in care le transporta si le pastreaza.
Consumatorilor li se recomanda: sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena; cat mai repede posibil dupa cumparare, alimentele de origine animala se fie introduse in frigider, unde se pastreaza astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte si ouale la o temperatura de refrigerare de preferinta intre 0ËšC + 4ËšC si separat in functie de categoria de produs, iar carnea congelata la o temperatura cat mai scazuta, respectiv sub – 12ËšC, au transmis reprezentantii DSVSA Olt.
in sezonul cald, numarul controalelor efectuate in targuri si piete, dar si in magazinele alimentare este mai mare, tocmai pentru a se evita comercializarea de produse nesigure pentru consum.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți