11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Paul Stanescu, propus de organizatia Olt pentru functia de presedinte executiv al PSD la nivel national

- Advertisement -

Dupa ce au stat de vorba cu parlamentarii, primarii, consilierii judeteni si alti membrii de partid, in cadrul Comitetului executiv judetean, presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, si presedintele executiv al organizatiei, Marius Oprescu, au organizat o conferinta de presa la sediul partidului.
Astazi (vineri n.r.) a avut loc Conferinta extraordinara a organizatiei PSD Olt si din cadrul conferintei au reiesit doua lucruri principale, in urma discutiilor: lista cu delegati – 157 de membri care vor participa la Congresul de pe 29 iunie, la Bucuresti, si doi, o rezolutie prin care organizatia PSD Olt, prin vocea unanima a primarilor si a celorlalti delegati din cadrul conferintei, a cerut imperativ candidatura domnului presedinte Paul Stanescu la functia de presedinte executiv al partidului la nivel national. Domnul presedinte le-a spus ca intelege pozitia dansilor de a fi reprezentati – mai ales ca rezultatele Oltului au fost de fiecare data nu bune, ci foarte bune, inclusiv acum la europarlamentare PSD Olt iesit pe locul doi pe tara, iar Slatina fiind unul dintre cele trei municipii resedinta de judet care au castigat alegerile pentru PSD – dar isi rezerva dreptul de a se mai gandi la propunerea dansilor in ceea ce priveste depunerea candidaturii, a spus Marius Oprescu, presedinte executiv PSD Olt.

Paul Stanescu: Sunt intr-o situatie foarte delicata

Paul Stanescu a spus ca este onorat de propunerea colegilor de partid, insa nu a luat pe loc o decizie in privinta unei eventuale candidaturi. Sunt intr-o situatie foarte delicata si o spun foarte sincer. Am spus public ca nu voi candida. Sunt presedintele organizatiei PSD Olt si nu m-am pus eu acolo, ci am fost ales de colegii mei. Ar trebui sa cred eu, in primul rand, in proiectul care va decurge din acest Congres. Va ramane ca, in ultimele cateva zile care au mai ramas pana la Congres, sa ma gandesc bine, sa analizez, alaturi de toti colegii mei, in primul rand cei din judet, si sa decid daca voi candida sau nu la functia de presedinte executiv al PSD la nivel national, a declarat Stanescu.
Presedintele PSD Olt si-a mentinut declaratia potrivit careia congresul pentru desemnarea conducerii partidului ar fi trebuit sa aiba loc mai tarziu. Ar fi fost nevoie de o perioada in care sa se analizeze si sa se stabileasca cea mai buna varianta pentru ca partidul sa se redreseze. stiti bine ca nu am fost de acord cu un Congres imediat. Eu cred ca nu este o decizie buna, chiar daca a fost luata cu majoritate in Comitetul Executiv National. Eu vedeam lucrurile de felul urmator: sa avem un Congres, in functie de programul la prezindetiale, la sfarsitul lui iulie, in care sa venim cu un proiect politic in fata cetatenilor, sa modificam statutul, sa nu mai avem aberatia ca presedintele PSD sa fie ales de toti membrii. si, bineinteles, tot in statutul nostru scrie ca, indiferent de studiile sociologice, sa nominalizam un candidat la functia de presedinte, dar cu o decizie politica a Congresului. Iar dupa prezidentiale, sa avem un Congres de alegeri, de la baza si pana la conducerea partidului la nivel national. Era si o perioada de time-out, in care sa ne gandim la lucruri. Apoi sa intram in alegerile locale cu o conducere care sa fie vehicul pentru candidati, a mai spus Paul Stanescu.
Liderul social democratilor din Olt a mai spus ca o eventuala candidatura a sa ar avea sprijinul mai multor organizatii din tara ale PSD.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți