15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proiectele derulate prin PNDL in Olt, in pericol sa ramana fara finantare

- Advertisement -

in Olt sunt in derulare 190 de proiecte de investitii, finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapele I si II. Dintre acestea, 87 sunt pentru reabilitarea de drumuri, 40 pentru scoli si gradinite, 53 pentru retele de alimentare cu apa si 10 pentru investitii in domeniul sanatatii. Toate acestea risca sa se blocheze, pentru ca banii alocati la inceputul anului pentru finantarea obiectivelor din PNDL au fost insuficienti. PNDL-ul ar trebui sa continue. Din toate discutiile care au fost, s-a constatat ca mai sunt bani pentru o perioada scurta pentru ca potrivit Legii 28, atunci cand se ajunge la 80%, trebuie ca primarii sa fie notificati, sa poata deconta ultimele facturi, din rezerva de 20%. Suma alocata pentru PNDL a fost mica, in acest an, cred ca 2,5 miliarde de lei. Ar trebui cat mai repede, din Fondul de Rezerva, dusi bani catre PNDL sa se continue lucrarile. Daca se intrerup lucrarile – este vorba de peste 11.000 de proiecte – ar fi un lucru foarte rau, a declarat Paul Stanescu.
Pana la o viitoare rectificare de buget, primariile ar trebui notificate si constructorii anuntati ca nu mai sunt bani destui pentru decontari, a explicat presedintele PSD Olt. Cred ca la rectificarea bugetara, au luat in vedere, la nivelul guvernului, sa se aloce suma necesara, pana la sfarsitul anului, nu este o suma mica deloc. Pe luna, sunt facturi pe care Ministerului Dezvoltarii trebuie sa le pateasca, in valoare de peste 800 de milioane lei. Un calcul simplu, arata ca vorbim de un necesar de minimum cinci miliarde lei, pana la sfarsitul anului, numai pentru PNDL. Guvernul ne-a asigurat ca sunt bani. Ministrul Finantelor a spus ca sunt bani pentru pensii, pentru salarii, pentru PNDL. Chiar l-am intrebat si a spus ca are solutii, a conchis fostul ministru al Dezvoltarii Regionale.
Programul National de Dezvoltare Locala este gestionat de Ministerul Dezvoltarii si ofera finantare integrala pentru proiectele depuse de primarii si consilii judetene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți