22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Transporturilor, intalnire cu presedintele Ford, pe santierul drumului expres din Bals

- Advertisement -

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a venit marti la Bals, sa stea de vorba cu presedinte Ford, Ian Pearson, dupa ce acesta si-a exprimat nemultumirea fata de stadiul lucrarilor la centura ocolitoare a orasului, parte a drumului expres. La discutii au participat si directorul Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, dar si un reprezentant al constructorului.
Ministrul a explicat ca lucrarile au inceput inainte de termenul stabilit in contract, iar pana acum s-a facut doar organizarea de santier, care a presupus aducerea materialelor si amenajarea drumurilor tehnologice. De asemenea, se fac eforturi pentru ca centura Balsului sa fie gata pana la sfarsitul acestui an. Noi i-am explicat acum si domnului Pearson cum se va face aceasta investitie, pas cu pas, pentru ca dansul a facut acea postare in cursul zilei de duminica si a facut referire la varianta de ocolire de la Bals. Acest proiect, repet, are termen 24 de luni executia, desi am scurtat termenele. Noi ne-am asumat si am vorbit cu constructorul roman care a inteles necesitatea variantei de ocolire de la Bals si atunci am spus ca primul lucru pe care il va ataca va fi varianta de ocolire de la Bals si varianta de ocolire de la Slatina. Pana va fi finalizata aceasta constructie, care speram sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an, deci vorbesc de varianta de ocolire, am vorbit cu domnul director Narcis Neaga si a demarat un proiect pentru semaforizare inteligenta pentru a fluidiza traficul. Acest proiect trebuia finalizat in luna septembrie. I-am spus domnului Neaga ca nu putem sa mai asteptam pana in luna septembrie si termenul este sfarsitul lunii iulie, a spus ministrul Transporturilor.
De acum vor fi facute vizite lunare pe santierul drumului expres, a anuntat presedintele Ford. Discutia pe care am avut-o a fost una deschisa, cu un impact pozitiv. Ministrul si domnul director au raspuns la toate intrebarile tehnice legate de drum, de contract, de perioada de executie. Am stabilit ca in fiecare luna domnul ministru va veni aici, si eu voi fi aici si vom merge pe santier, pentru a vedea stadiul lucrarilor, a spus Ian Pearson.
Contractul de executie pentru tronsonul 2 al drumului expres, care traverseaza si judetul Olt, a fost semnat in decembrie 2018. Perioada de proiectare era de 12 luni, iar cea de executie de 24 de luni. Ambele termene au fost devansate, spun reprezentantii Companiei de Drumuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți