13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ateliere de vara sotron, la gradinite din Corabia si Vadastra

- Advertisement -

De luni, 8 iulie, aceste ateliere vor fi la Gradinita Corabia si Gradinita Vadastra, zilnic, in intervalul orar 09:00 – 12:00, iar acestea sunt tinute de dascali voluntari.
Au inceput Atelierele de Vara sotron! E multa veselie la gradinita, va invitam sa aflati si sa spuneti mai departe povestea profesorilor-voluntari si a sutelor de gradinite ce isi vor deschide portile vara aceasta, timp de doua saptamani, pentru copiii din comunitati defavorizate. La Corabia si Vadastra, profesori-voluntari desfasoara incepand de saptamana aceasta (8 – 12 iulie), timp de 10 zile, unul din atelierele de vara pentru copiii de 4 – 6 ani care pe timpul vacantei nu au alte experiente de invatare. Proiectul este realizat de Asociatia OvidiuRo si se desfasoara la nivel national, a spus Larisa Dumitru, manager comunicare in cadrul asociatiei bucurestene.
Profesorii si copiii deopotriva descopera cum cartile, experimentele, muzica sau pictura pot deveni, prin joc, cele mai frumoase experiente traite pe timpul vacantei.
Atelierele de Vara sotron sunt un modul educational sustinut de OvidiuRo an de an, pe perioada vacantei de vara, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor si parintilor din comunitati rurale si urbane defavorizate. Timp de doua saptamani, profesori de invatamant prescolar sustin activitati cu copiii la gradinita, pe baza de voluntariat – dupa un format pregatit de OvidiuRo si diseminat in urma a numeroase traininguri. si anul acesta, pe langa materialele educationale de calitate ce vor ramane ulterior in gradinite, fiecare copil participant la Atelier va primi cel putin cate o carte pentru acasa. Scopul Atelierelor este sa oferim o experienta de invatare profunda si distractiva acelor copii care nu au parte acasa de alti stimuli de invatare, pe timpul vacantei de vara, a conchis reprezentantul asociatiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți